Ukratko
StoryEditor

Jedan Chat App za sve svakodnevne potrebe - utopija ili budućnost?

10. Ožujak 2020.
Rakuten Viber

Ekrani mobitela sve su veći. S druge strane, broj pojedinih aplikacija za svaku sekundu naših života tjera nas da svako slobodno mjesto na tom ekranu ispunimo još jednom šarenom ikonom. Na većinu tih appova nakon nekog vremena i zaboravimo, a sjetiti se iskoristiti ih kad nešto i iskrsne je lutrija, tko ima vremena za to. Nije, stoga, čudo da se korisnici sve više okreću aplikacijama koje nude više od samog chata i razgovora, poput Rakuten Vibera.

I lako je shvatiti zašto. Zamislite da se ujutro probudite i dočeka vas notifikacija o zagađenosti zraka i vremenskim prilikama, pa ne morate pogađati hoće li kiša i trebate li na posao ponijeti tablete za alegriju jer je baš danas sve puno peludi ili smoga. Zatim istu aplikaciju iskoristite i za naručivanje taksija.

Uživate u vožnji, opet se prebacite na drugi servis unutar tog istog appa i rezervirate stol za večeru s prijateljima, pa još kupite i ulaznice za koncert nakon toga. Izađete sa sastanka, a notifikacija vas pita želite li ponovno naručiti svoj omiljeni ručak četvrtkom, kliknete 'DA' i dostava stiže. Svoje vrijeme možete iskoristiti za puno bolje, korisnije i zabavnije stvari. Aplikacija koja vam to omogućuje će bez pretjeranog iznenađenja zaslužiti svoje mjesto na vašem ekranu, tako što će vam pomoći pospremiti kaos nakon instaliranja svega i svačega i – olakšati vam život.

Večer je, super ste se zabavili, naručujete taksi a da prvo ne morate tražiti gdje vam je svih tih pet različitih aplikacija. Sve je na jednom mjestu. Tehnologija vam pomaže riješiti se dosadnih ponavljajućih sitnica kako biste se dalje bavili onime što volite.

Od messaging platforme koju se odabrali očekujete da vas i zabavi i informira, pa su dodatne opcije poput mogućnosti kupovine proizvoda i usluga prirodna (r)evolucija i za Rakuten Viber.

Rakuten Viber nudi potpunu integraciju utility aplikacija s postojećim servisima, prilagođene svakom tipu korisnika. Evo nekoliko primjera sa stranih tržišta.

U Mađarskoj unutar Vibera možete iskoristiti Sihuhu kako biste provjerili vozni red vlakova među gradovima, bez pokretanja browsera ili zasebne aplikacije. U Ukrajini pomoću SaveEcoBota možete dobiti notifikaciju ili brzi info oko zagađenosti zraka toga dana i potencijalno izbjeći negativne posljedice po zdravlje.

Forksy: Your Diet Coach pomaže oko procjene broja unesenih kalorija tijekom ručka. Izračunat će vaš dnevni limit, možete voditi svoj dnevnik, pa ga na kraju i poslati nutricionistu na profesionalni review.

Dok ručate, možda želite pogledati nešto zabavno i zanimljivo. Smart UP! je bot koji vam na klik nudi najbolje birane video clipove s područja znanosti i prirode, pravu 'hranu za mozak', a sve to i putem dnevnih ili tjednih notifikacija.

Velike su šanse da upravo sjedite za stolom i ovo čitate na nekom obliku računala. Isto tako su velike šanse da vas od toga ponekad bole vrat i leđa. Stretchbit je bugarski chatbot, dostupan svim korisnicima Vibera u svijetu, koji nudi korisne savjete o istezanju i upute o jednostavnim vježbama koje svakodnevno možete izvoditi u uredu. Povratak s posla, ukočenoga vrata ili ne, lakši je kad taksi naručite u par klikova appom Yellow!.

U Hrvatskoj, svoj Addiko EBank račun online bankarstva možete povezati s Addiko Bank Hrvatska u Viberu. Možete provjeriti stanje računa, vršiti plaćanje putem predložaka, slati si novac, pronaći lokacije poslovnica… Sve to unutar samog Vibera.

Rakuten Viber jedna je od najpopularnijih messaging platformi u Hrvatskoj, sa širokim rasponom proizvoda i penetracijom tržišta od 80%. Od Communityja do personaliziranih botova, predstavlja savršeni ekosustav za razvoj utility aplikacija i kvalitetan doseg do kupaca.

15. travanj 2024 03:21