Ukratko
StoryEditor

MOL uvršten među najbolje na ljestvici održivosti

17. Studeni 2020.

MOL je ponovno ispunio uvjete za uvrštenje u Dow Jones svjetski indeks održivosti (DJIO) u kategoriji Istraživanja i proizvodnje nafte i plina te Integrirane naftno-plinske kompanije nakon postupka evaluacije za 2020. godinu.

Ovo je peta godina zaredom u kojoj je MOL prepoznat po svojoj vodećoj ulozi u korporativnoj održivosti te uvršten u Dow Jones svjetski indeks održivosti. Nakon provedene godišnje procjene održivosti, MOL je nastavio popravljati svoje rezultate u usporedbi s prethodnim godinama te je na temelju rezultata održivosti uvršten u 10 posto najboljih kompanija koje se bave istraživanjem i proizvodnjom nafte i plina te integriranih naftno-plinskih kompanija diljem svijeta.

MOL ostaje jedan od predvodnika u održivosti u Srednjoj Europi te je jedina kompanija u indeksu europskih zemalja u razvoju.

- Iznimno smo ponosni jer su naši napori vezani uz održivost još jednom prepoznati uvrštenjem u prestižni Dow Jones svjetski indeks održivosti. Ohrabrujuće je vidjeti da smo u sve kompetitivnijoj okolini uspjeli dodatno poboljšati svoje rezultate u više elemenata. Uvrštenje u DJIO važno je postignuće, ali i više od toga, ono je odraz napora naših radnika i partnera budući da svi marljivo radimo na transformiranju MOL Grupe dok smo na putu prema niskougljičnom društvu - rekao je József Simola, financijski direktor MOL Grupe.

DJIO je stvoren kako bi identificirao kompanije koje provode odlične ekološke, društvene i upravljačke prakse u skladu s međunarodno priznatim standardima. Temelji se na strogoj analizi rezultata održivosti kompanija, stoga je članstvo u DJIO ograničeno na korporacije koje su ocijenjene najboljima u skupini. S obzirom na svoju dugoročnu predanost održivom razvoju, MOL-u je drago što ga investicijska zajednica kontinuirano prepoznaje kao vrhunskog provoditelja ekoloških, društvenih i upravljačkih praksi.

22. travanj 2024 05:18