Ukratko
StoryEditor

Naj radniku Hrvatske ponovno 100.000 kuna

08. Rujan 2021.
foto Sasa Cetkovic
Mali svjetionik već četvrtu godinu traži Naj radnika – dobitnika nagrade Dr. Dražen Glavaš i 100.000 kuna.

Projekt Mali svjetionik se provodi s ciljem promicanja optimizma u Hrvatskoj i pronalazak individualaca koji svojim radom, etikom i velikim srcem čine svoju zajednicu boljim mjestom. Njihove priče organizatori žele podijeliti s javnosti i ukazati na to da svi svojim pozitivnim djelovanjem utječu jedni na druge. 

Kao što je svrha svjetionika pokazati put i pružiti optimizam, tako je svrha ove nagrade pokazati Hrvatskoj one ljude čija osobnost inspirira i ulijeva nadu ne samo u budućnost već i u sadašnjost.

Potraga za Malim svjetionikom kreće 6. rujna 2021. te ih putem web stranice prijavljuju druge osobe, bili to kolege, nadređeni ili pak obitelj. Prijave će trajati sve do 26. rujna 2021. Slijedit će sužavanje svih prijava na finaliste - Top 10, a javnost će za svog favorita glasati desetak dana. Proglašenje će biti 12. studenoga 2021. 

Kao i prethodnih godina, u 2021. će biti podijeljene tri nagrade za troje izuzetnih zaposlenika: 100.000 za prvo, 10.000 za drugo te 5.000 kuna za treće mjesto.

Podsjećamo, prošle je godine pobjedu odnijela Ivanka Pole iz Tiska, za koju su oni koju su ju prijavili kažu: 'Čak i kad mi je dan loš ona ga u sekundi popravi svojoj pozitivnom energijom i ljubaznošću. Uvijek se rado vraćam na istu lokaciju iako realno Tisak kiosk imam na svakom koraku. S vremenom kupujući kod ovakve pozitivne osobe stvoriš i jednu vrstu vjernosti i ne možeš tako lako otići na drugi kiosk.'

Projekt je imao i neke druge pozitivne efekte, tako prošlogodišnja drugoplasirana Zvjezdana Novina Repovečki kaže da zahvaljujući projektu raste svijest o važnosti rehabilitacije: 'Samo dobivanje nagrade Mali svjetionik potaknulo je niz pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici. Počelo se više pričati o edukacijskoj rehabilitaciji, kao i o djeci s poremećajima iz spektra autizma.'

Treći je bio Zlatko Miklec kojemu je uslijed potresa ozbiljno nastradao stan, no ostaje optimist i dalje ulaže puno truda u volontiranje.

Organizator se ove godine nada i većem broju poduzeća koja prijavom vlastitih djelatnika pokazuju da iza njih stoje i u njih vjeruju.

18. travanj 2024 05:04