Ukratko
StoryEditor

Niti jedna organizacija ne može preživjeti bez kvalitetne prodaje

24. Veljača 2021.
Selectio Prodajna akademija

Neovisno o veličini kompanije, njezinoj tradiciji, kvaliteti proizvoda ili inovativnosti, niti jedna organizacija ne može preživjeti bez kvalitetne prodaje. Prodaja predstavlja sponu između tvrtke i tržišta, predstavlja lice kompanije. Upravo iz tog razloga, svaka uspješna organizacija kontinuirano ulaže u razvoj svoje prodajne sile kako bi se istaknula u odnosu na konkurenciju.

Prošla godina je donijela promjene u mnogim industrijama, a ograničena mogućnost osobnog kontakta utjecala je i na pristup prodaji. Svoje viđenje ovih promjena, s nama je podijelio Ivan Bilać, Direktor Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima tvrtke Croatia Osiguranje:

Nažalost godina pandemije nas je sve udaljila jedne od drugih, minimizirala socijalni kontakt i interakcije ali nam je donijela ubrzanu digitalizaciju na svim područjima. Preko noći su mnoge tvrtke i industrije stvorile webshop platforme, mogućnost prodaje na daljinu i ubrzale poslovanje općenito. Sve face to face aktivnosti su postale online i u takvom novom okruženju manje do izražaja dolaze društvene kompetencije prodavača jer je puno teže ostvariti odnos preko ekrana. B2C je kroz te nove kanale prodaje i distribucije dehumanizirao proces jer tehnologija mijenja način kupnje i navike ljudi i dobra iskustva kroz online trgovinu će smanjiti potrebu za odlaske u fizičke trgovine za pojedine proizvode gdje iskustveni dio kupnje nije presudni faktor. Najbolji pokazatelj toga na globalnoj razini je Amazon.

Na temelju dugogodišnjeg iskustva i praćenja trendova na tržištu rada, tvrtka SELECTIO je pokrenula novi razvojno-transformacijski grupni program SELECTIO Prodajna Akademija koji počinje od ovog travnja.

Riječ je o jednogodišnjem programu na kojem će polaznici u podjednakom omjeru paralelno razvijati prodajne vještine i soft skills, za čijim razvojem postoji velika potreba unutar prodajnog kadra, a SELECTIO će na tu potrebu odgovoriti obrađujući teme kao što su emocionalna inteligencija, upravljanje vremenom, postavljanje ciljeva i brojne druge.

image
Ivan Bilać
Tvrtka SELECTIO odlučila je dodijeliti punu stipendiju jednom polazniku SELECTIO Prodajne Akademije. Jedan od članova stručnog žirija za odabir ovogodišnjeg stipendista/ice, g. Bilać, za Lider je otkrio što očekuje od kandidata za stipendiju:

Očekujem iskrenu i autentičnu prijavu sa svim svojim vrlinama i manama. Želim vidjeti pravo lice kandidata bez društveno poželjnih maski na koje nas ponekad okruženje tjera da nosimo. Stipendija je vrijedna nagrada i htio bih da je dobije osoba koja to iskreno zaslužuje po svim objektivnim kriterijima. Svaka osoba koja gradi karijeru u prodaji, a nema kroz svoj posao priliku sudjelovati u razvojnim programima kroz korporativne aktivnosti tvrtki u kojima radi, sigurno bi imala koristi od ovakvog programa koji na jednom mjestu osigurava temelje za strukturirani pristup prodaji.

Za prijavu i detaljnije informacije o „Natječaju za stipendiju“ posjetite web stranicu i napravite prvi korak ka razvoju i unapređenju vještina ključnih za uspješno zaključivanje prodajnog procesa.

16. travanj 2024 01:31