Ukratko
StoryEditor

Nova era Hrvatske pošte  

27. Rujan 2019.
Hrvatska pošta

Hrvatska pošta već je dvije godine u velikom investicijskom ciklusu. Najvažnije ulaganje, vrijedno 350 milijuna kuna, gradnja je novog sortirnog centra pokraj Velike Gorice. Razvojna Strategija Pošta2022. velik naglasak stavlja na razvoj temeljne djelatnosti, a Novi sortirni centar, kao najveća kapitalna investicija u povijesti Hrvatske pošte, zalog je za budućnost cijele tvrtke.

Hrvatska pošta centralizirala je sve poštanske procese u Velikoj Gorici, a u Novom sortirnom centru postavljena je najmodernija poštanska tehnologija. Sustav za automatsko sortiranje paketa, koji zauzima površinu nogometnog igrališta, srce je Novog sortirnog centra. U jednom satu može sortirati čak 15 000 paketa mase od 100 grama do 30 kilograma. Ondje su preseljeni i sustavi za automatsko sortiranje pismovnih pošiljaka nabavljeni krajem 2017. godine.

U kompleksu radi više od 1500 radnika, a osim sortirnice preseljena je poštanska i paketna logistika, prijevoz i vozni park, IT i podatkovni centar te podrška poslovanju. Pokraj sortirnice nalazi se visoko regalno skladište kapaciteta 8000 paletnih mjesta i ukupne nosivosti 6400 tona.

Gradnjom i otvaranjem najmodernijeg logističkog središta u ovom dijelu Europe počela je nova era Hrvatske pošte te su ostvareni i svi preduvjeti za razvoj cjelokupnog poštanskog tržišta u Hrvatskoj i regiji.

Simbolični početak nove ere Hrvatske pošte označila je promjena vizualnog identiteta, s kojim pošta posluje već nekoliko mjeseci. Polazeći od metoda i načela suvremenog dizajna te iskustava velikih međunarodnih korporacija, stari logotip Hrvatske pošte redizajniran je i reduciran na osnovne forme.

Hrvatska pošta se u zadnjih nekoliko godina uvelike promijenila. Ulažemo u ljude i poslovanje, okrećemo se brojnim digitalnim supstitutima poštanskih usluga, a razvijamo i nove. Modernizacija logotipa simbolički označava početak novog doba Hrvatske pošte. Pružamo suvremene, digitalne usluge, a u skladu sa Strategijom Pošta2022. fokusirani smo na temeljno poslovanje i digitalizaciju kao važnu filozofiju razvoja.

23. travanj 2024 14:07