Ukratko
StoryEditor

Pridružite se Executive MBA programu i razvijte svoj liderski potencijal u kreativnom okruženju i učite od najboljih

15. Studeni 2019.
IEDC-Poslovna škola Bled

- Jedna od glavnih misija IEDC - Poslovne škole Bled je educirati odgovorne lidere koji će poslovati na drugačiji način. Svaki je lider u osnovi odgovoran ne samo za svoju tvrtku, već i za razvoj cijelog društva. U tom smislu, održivi razvoj, umjetnost i voditeljstvo u kombinaciji s etikom i poslovnim vodstvom tri su glavna stupa našeg obrazovnog procesa - kaže dekanica Danica Purg.

Malo je škola koje mogu tvrditi da imaju jedan od četiri najinovativnija programa na svijetu. Ta čast i titula pripadaju IEDC - Poslovnoj školi Bled (AMBA, 2012).

Kao prva poslovna škola koja je ponudila akreditirani MBA studij u srednjoj i istočnoj Europi, IEDC je uveo brojne programe i teme koje su postale standard u postdiplomskom obrazovanju iz menadžmenta i razvoja vodstva. Te teme uključuju umjetnost i upravljanje, poslovnu etiku, korporativno upravljanje, društvenu odgovornost poduzeća i održivi razvoj. IEDC je ovim sadržajima dodao važnu temu desetljeća: izazove i mogućnosti digitalne transformacije.

Što razlikuje IEDC Executive MBA (EMBA) od ostalih davatelja poslijediplomskih programa?

EMBA studije odlikuju se elitnim međunarodnim profesorskim zborom, orijentacijom na praksu i inovativnim metodama podučavanja (iskustveno učenje, studije slučaja, igranje uloga). IEDC ima veze s najboljim svjetskim poslovnim školama, sveučilištima te institucijama za razvoj menadžmenta i vođenja, odakle dolaze vrhunski profesori i stručnjaci koji predaju na IEDC-u (IMD Lausanne, Švicarska; INSEAD, Francuska; ESMT, Njemačka; IESE Barcelona, ​​Španjolska; Sveučilište Cambridge, Velika Britanija; Poslovna škola Richard Ivey, Kanada; Smith Business, Kanada; Harvard Business School, SAD; MIT Sloan School of Management, SAD). Diplomanti EMBA-e dobivaju MBA i bolonjski magisterij iz menadžmenta. Program je prepoznat na 2. bolonjskoj razini i ima dvije međunarodne akreditacije za izvrsnost (AMBA i IQA - Međunarodna akreditacija za kvalitetu).

EMBA započinje stjecanjem osnovnih strateških strategija upravljanja, digitalne transformacije, financija, računovodstva i marketinških vještina. I dalje stječe vještine i kompetencije vodstva, komunikacije, rješavanja problema i timskog rada. Sudionici zatim rade u skupinama u kojima provode detaljnu analizu sveobuhvatne studije slučaja. Zadatak im je složen projekt iz trenutnog poslovnog okruženja. Ovaj zahtjevni i sveobuhvatni timski ispit se provodi tijekom više mjeseci i omogućuje polaznicima da koriste sva znanja koja su stekli u praktičnom slučaju. Sudionici mogu birati između jednogodišnjeg, dvogodišnjeg ili trogodišnjeg EMBA formata.

Diplomanti IEDC-a kažu da im je EMBA ogromno životno iskustvo, također zato što su, uz funkcionalne vještine, povećali samopouzdanje i promijenili svoj pogled na poslovanje. Također su proširili mrežu poznanstava, posebno s međunarodne strane - čak 80 posto sudionika dolazi iz inozemstva. IEDC ima veliku mrežu alumnija od više od 5000 članova u 75 zemalja; IEDC alumni klubovi djeluju u 15 zemalja.

Većina diplomaca postigla je unapređenje na poslu nakon studija, a 76% diplomanata imalo je više prihode; 93% bivših studenata kaže da je program povećao konkurentsku prednost, a 99% da je poboljšalo ili povećalo učinkovitost vlastitog vodstva.

Više informacija možete saznati OVDJE

20. travanj 2024 06:32