Ukratko
StoryEditor

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije s 2 milijuna kuna vrijednim projektom osposobit će 45 nezaposlenih za deficitarna zanimanja  

26. Studeni 2019.
Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije provodi projekt 'Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III' čiji je cilj omogućiti učinkovitu provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala ŠKŽ 2014.-2020. i osigurati održivo funkcioniranje Partnerskog Vijeća za tržište rada ŠKŽ. Jedan od glavnih ciljeva projekta vrijednog 1.981.518,59 kuna je povećanje zapošljivosti nezaposlenih mladih osoba i pripadnika ranjivih skupina.

- Cilj je potaknuti poduzetnički način razmišljanja kod učenika, obučiti 45 nezaposlenih za deficitarna zanimanja i osvijestiti 45 zaposlenika organizacija PVTR-a, tj. naučiti ih da razmišljaju poput dizajnera i da budu inovativniji čime se podiže poslovna učinkovitost – kažu iz Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

Na projektu su razvijeni programi osposobljavanja za nezaposlene, i to za deficitarna zanimanja u županiji poput kuhara, konobara, bravara, stolara/parketara, varioca, zidara i Internet marketinga.

- Edukacije će započeti do kraja godine na području Knina i Šibenika, a osim teoretske nastave, polaznici će ići kod mentora u tvrtke gdje će ih nadzirati osobe koje su osmislile program i mentori kod poslodavaca. Dogovara se i termin održavanja certificiranog programa Design thinking za 45 zaposlenika, članova PVTR-a – najavljuju iz Razvojne agencije ŠKŽ.

Projekt provodi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a partneri su područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Šibenik, Šibensko-kninska županija, Ured Hrvatske gospodarske komore za područja posebne državne skrbi Knin i Srednja škola Lovre Montija.

image
Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III
foto

Projekt 'Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III' je 85 posto financiran temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iznosa osigurano je iz proračuna RH.

24. travanj 2024 20:32