Ukratko
StoryEditor

Sedam društava INA Grupe i ove godine potvrdilo status Poslodavca Partnera

02. Studeni 2020.

INA i šest drugih članica INA Grupe i ove godine su nagrađeni certifikatom Poslodavac Partner. Riječ je o prestižnom certifikatu kojim konzultantska kuća SELECTIO od 2005. godine nagrađuje kompanije koje demonstriraju izvrsnost u upravljanju radnicima. Uz Inu, nagrađeni su tako još i CROSCO, STSI, INA MAZIVA, Top Računovodstvo Servisi, Plavi tim i INA Maloprodajni servisi. Također, ove  je godine INA u procesu certifikacije ostvarila najviše ocjene od svih kompanija certificiranih u sklopu projekta u proteklih godinu dana te se tako našla na prvom mjestu liste TOP 5 Poslodavaca Partnera.

U sklopu certifikacije za status Poslodavca Partnera, tvrtke se procjenjuju u pet opsežnih HR područja – u području HR strategije, regrutiranja i selekcije, upravljanja učinkom radnika te njihovog usavršavanja i razvoja te u području odnosa prema radnicima. Certifikacijski tim posebno je istaknuo napore koji se u nagrađenim društvima INA Grupe neprestanu ulažu u prilagođavanje HR praksi internim potrebama, ali i trendovima i najboljim praksama na tržištu. Primjerice, INA je u ovogodišnjem postupku ocjenjivanja ostvarila viši rezultat u svim područjima koja dosad nisu bila ocjenjena maksimalnom ocjenom, dok je i drugih šest nagrađenih društava ostvarilo više ukupne rezultate nego prošle godine, što zaista govori o predanosti kvaliteti i kontinuiranom razvitku cijele INA Grupe.

Na dodijeljenim certifikatima zahvalila se Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa u Ini koja je tom prilikom izjavila: „Unatoč izrazito zahtjevnom tržištu i uvjetima rada koje je donijela pandemijska 2020. godina, ponosni smo što možemo reći da je INA Grupa postigla dosad najbolje rezultate u području upravljanja ljudskim resursima. Kontinuirano ulaganje u brigu o radnicima unutar kompanije prepoznato je iz godine u godinu, a takav pristup pokazao se itekako važnim u godini prepunoj izazova. Ostajemo fokusirani na dobrobit radnika, s naglaskom na usklađenje privatnog i poslovnog života, kao i na njihovu motivaciju za koju smatramo da je ključ uspjeha.“

Sva društva INA Grupe nagrađene ovim certifikatom u srpnju su dobile i priznanje Izvrsnost u izazovima, kojim se nagrađuju one kompanije koje i tijekom izazovnog perioda pandemije koronavirusa pokazuju predanost osiguravanju dobrobiti i zadovoljstva svojih radnika. U INA Grupi ističu da su se na vrijeme prilagodili svim izazovima i osigurali nesmetano poslovanje. Tako su uz pomoć svojih fleksibilnih oblika rada osigurali brzu prilagodbu rada na daljinu uz svu potrebnu opremu za rad i digitalne alate, dok je onim radnicima koji zbog prirode posla moraju biti prisutni na lokaciji osigurana potrebna zaštitna oprema. Također, na dnevnoj bazi se prate upute nadležnih institucija, poslovanje se prilagođava svim preventivnim mjerama, provode se analize i reaorganizira rad kako bi se smanjili zdravstveni i sigurnosni rizici za zaposlenike, ali i kupce.

Trenutno je 59 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

16. travanj 2024 16:36