Ukratko
StoryEditor

Studenac otvorio drugi krug prijava za donacije neprofitnim organizacijama

10. Siječanj 2022.
Nakon što je donirao ukupno 100.000 kuna neprofitnim udrugama diljem Hrvatske, Studenac je otvorio drugi krug prijava za donacije u sklopu svojeg projekta ‘Korak bliže zajednici‘

Studenac, vodeći maloprodajni lanac na Jadranu, po završetku uspješnog prvog kruga i uručenja donacija, otvorio je novi krug prijava za neprofitne organizacije i udruge u sklopu svojeg društveno odgovornog projekta 'Korak bliže zajednici'. Prijave su otvorene od 1. siječnja pa sve do kraja mjeseca, a zainteresirane organizacije mogu se informirati i prijaviti putem obrasca na internetskoj stranici.

Društveno odgovorni projekt 'Korak bliže zajednici' osmišljen je kako bi Studenac kao kompanija pružio potporu humanitarnim, zdravstvenim i drugim programima koji pridonose dobrobiti i unapređenju života zajednice. U projektu tako mogu sudjelovati sve neprofitne organizacije iz Hrvatske koje se brinu o iskorjenjivanju gladi i promoviraju zdrav život.

- Iznimno smo zadovoljni odazivom neprofitnih organizacija u prvom krugu projekta, a zaprimili smo više od 90 prijava iz cijele Hrvatske. Zahvaljujući jasnim kriterijima, povjerenstvo Studenca odabralo je deset neprofitnih organizacija koje pomažu svojoj lokalnoj zajednici iskorjenjivanjem gladi i promocijom zdravog života. Sada smo otvorili novi krug prijava i pozivamo sve neprofitne organizacije da se informiraju i prijave na našoj internetskoj stranici 'Korak bliže zajednici'. Nastavljamo njegovati dobrosusjedski karakter i svojim projektima unositi pozitivne promjene u lokalnu zajednicu - istaknula je Jasminka Benazić, voditeljica korporativnih projekata u Studencu.

Projekt 'Korak bliže zajednici' započeo je u listopadu 2021., a odabranim organizacijama u prvom krugu projekta Studenac je u prosincu donirao ukupno 100.000 kuna. Tijekom godine projekt će se provoditi ukupno četiri puta, kada će se zaprimati prijave i dodjeljivati sredstva odabranim neprofitnim organizacijama. Pri odabiru stručni tim Studenca vodi se drugim i trećim UN-ovim ciljem, koji se odnose na iskorjenjivanje gladi i promociju zdravog života te blagostanje za ljude svih generacija.

Društveno odgovorno poslovanje dio je dugoročne poslovne strategije Studenca, a programom 'Korak bliže zajednici' tvrtka nastoji pridonositi pozitivnim promjenama u društvu.

17. travanj 2024 19:01