Lider trend
StoryEditor

Europska povjerenica Violeta Bulc dobitnica priznanja za najveće dosege diplomaca IEDC-a

17. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Među dobitnicima priznanja za najveće dosege diplomaca IEDC-a - Poslovne škole Bled, tzv. Generali Alumni Achievement Award (AAA), jest Violeta Bulc, europska povjerenica za promet. IEDC Alumni klub Hrvatska, udruga koja okuplja više od 670 vodećih menadžera iz Hrvatske koji su pohađali MBA na IEDC-u – Poslovnoj školi Bled, dobio je novu predsjednicu – Anitu Hukelj iz Odvjetničkog ureda Anita Hukelj

Obrazovne programe IEDC-a - Poslovne škole Bled pohađalo je više od 75.000 polaznika iz 82 države, od kojih je pet tisuća aktivno u udrugama diplomaca, tzv. IEDC alumni klubovima. Članovi tih klubova polaznici su duljih IEDC-ovih programa za stručno usavršavanje – među kojima je najugledniji studij MBA. IEDC - Poslovna škola Bled poznata je po tome što sve čini na drugačiji način, pa je tako inovativnost u razvoju vodstva jedan od glavnih potpornih stupova pristupa obrazovanju.

Udruga MBA-a (AMBA), nepristrani međunarodni autoritet za poslijediplomski studij iz poslovnog obrazovanja, nagradila je studij MBA na IEDC-u kao jedan od četiri najinovativniija na svijetu. Svake godine IEDC - Poslovna škola Bled nagrađuje svoje najbolje diplomce nagradom Generali AAA (Alumni Achievement Award). To je njezino javno priznanje za ostvarenje najviših ideala na kojima se temelje iznimni dosezi u karijeri, vodstvu, djelovanju na dobrobit društva i doprinosu razvoju škole. IEDC - Poslovna škola Bled svojim uspješnim diplomcima dodjeljuje tu nagradu od 2011.  

- Iznimno sam ponosna što je među ovogodišnjim dobitnicima najvišeg priznanja diplomcima IEDC-a - Poslovne škole Bled i Violeta Bulc, europska povjerenica za promet koja je na našoj školi 2002. završila Predsjednički MBA studij - izjavila je prof. dr. Danica Purg, direktorica i dekanica IEDC-a - Poslovne škole Bled. 

- Poslovno obrazovanje izvor je globalnog znanja, ono nudi okružje u kojem se voditelji osposobljavaju u multikulturnom radu, prekograničnoj suradnji. To je okružje u kojem se rađaju različite izvrsne ideje. IEDC - Poslovna škola mala je poslovna škola s velikim srcem. A upravo je potonje odlika svih dugoročno uspješnih projekata - rekla je Violeta Bulc.

Ostali su ovogodišnji dobitnici Mioara Bolozan, direktorica marketinga tvrtke Whirlpool Rumunjska; Darko Mikec, generalni direktor Damatecha, Slovenija; Aleksander Ridžov s Predsjedničke ekonomske akademije Sveučilišta Lomonosov u Moskvi, Rusija, te Aleksej Minjajlo, direktor neprofitne organizacije ‘Games of the Future‘ iz Rusije.

IEDC - Poslovna škola Bled ima 15 klubova u raznim zemljama diljem svijeta, uključujući jug Afrike, a u Sloveniji, vjerojatno i u cijeloj srednjoj i istočnoj Europi, ima najdulju tradiciju i najrazgranatiju mrežu klubova. Prva tri kluba (u Sloveniji, Hrvatskoj i Rumunjskoj) osnovana su 1992. Mreža diplomaca iste škole odlična je osnova za stvaranje novih poslovnih veza i traženje novih poduzetničkih i profesionalnih mogućnosti, a ponajprije je platforma za daljnji osobni razvoj pojedinaca.

Od prosinca nova je predsjednica IEDC-ova Alumni kluba Hrvatska, koji ima više od 670 članova, poznata zagrebačka odvjetnica Anita Hukelj.

- Želimo održati i unaprijediti kvalitetu aktivnosti te sadržajnosti svojih druženja. Nastavit ćemo razmjenu informacija i znanja te dijeliti iskustva kao što su to činili naši kolege prije nas. Jednako tako isticat ću vrhunsku razinu IEDC-a kao izvora znanja i vještina nužnih za brži razvoj i bolju budućnost, ne samo nas nego i cijelog društva. Naša je misija to činiti jer u regiji nitko to ne radi bolje, kvalitetnije, inventivnije i autentičnije od nas polaznika IEDC-a – Poslovne škole Bled.

06. svibanj 2024 12:21