Lider trend
StoryEditor

Ovo su najuzbudljivija vozila 2015. godine

22. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Trend koji je započeo poduzetnik Saša Cvetojević kupnjom Tesle dobio je popriličan zamah kada su se u Podravci odlučili svojim menadžerima kupiti Teslu S i još nekoliko modela električnih i hibridnih vozila.

Ipak, dobri stari automobili na fosilna goriva nisu izumrli i još uvijek se dobro drže. Svake godine dolaze novi modeli koji smanjuju potrošnju, ali su i sve udobniji, što je ljudima koji žive i rade u pokretu iznimno važno. Pet trenutačno najtraženijih modela na tržištu koje predstavljamo plijene pozornost zbog svoje učinkovitosti, racionalnosti, a i ljepote.

1. Tesla SNajbolji model američke tvrtke koja proizvodi isključivo električne automobile hit je među takvim vozilima. S dometom oko 400 kilometara idealan je i za duža putovanja, a sa širenjem mreže punionica bit će još lakše putovati. Uštede su velike, ali takva mu je i cijena. Kreće se između 60 i 100 tisuća eura, što ovisi o opremi.

2. Audi A8 Perjanica njemačkog proizvođača doživjela je ove godine novo uljepšavanje. Audi je tako dodao 3G wi-fi uslugu u autu za osmero ljudi, a dodana su i LED svjetla kako bi bili uočljiviji. Pokreće ga više vrsta motora, a najslabija verzija je 3.0 turbodizelski koji ima 240 konjskih snaga. Cijena mu je od 65 tisuća eura naviše.

3. Toyota Camry Novi Toyotin model ima 268 konjskih snaga koje su iznimno dobro iskorištene, pogotovo u sportskom načinu. Za one koji mobitel pune tijekom vožnje zanimljivo je da između sjedala postoji ploča za bežično punjenje. Početna je cijena tog modela 20 tisuća eura.

4. Volvo S60 I Šveđani svoj automobil za utrku u 2015. imaju. Novi Volvo S60 ističe se linijom koja ga čini drugačijim od ostalih auta u klasi. Auto pokreće 240 konjskih snaga, a taj model ima 10 centimetara dužu osovinu od prethodnika, što ga čini prostranijim i ugodnijim za vožnju. Stoji od 28 tisuća eura naviše.

5. BMW 650i Gran Coupe Za ljubitelja brzine koji ipak želi ostaviti dojam poslovnog čovjeka to je idealan automobil. Čak 445 konjskih snaga pokreće 4,4-litreni turbomotor koji će u retrovizoru ostaviti sve automobile s ovog popisa. Njegov osnovni model stoji od 70 tisuća eura. No brzina i ljepota nikad nisu bile jeftine.

02. svibanj 2024 22:30