Lider trend
StoryEditor

Prilika za dobra djela: Smiješak za sve traži volontere za čitanje djeci u bolnici

01. Rujan 2019.

Udruga Smiješak za sve organizira 14. rujna u prostoru OŠ Ivana Gorana Kovačića (Mesićeva 35) edukacijski seminar za sve one koji bi se željeli pridružiti volonterima udruge u provođenju projekta Laku noć, pričoljupci! u sklopu kojega Tete i Stričeki pričalice svih 365 dana u godini, bez obzira na to je li vikend, blagdan, toplotni udar ili snijeg do koljena volontiraju u tri zagrebačke bolnice.

Volontira se u KBC Vinogradska, Srebrnjak i KBC Rebro tako što se svakoga dana skupina volontera uputi na dječje odjele bolnica u obaveznoj pratnji torbe prepune šarenih slikovnica, neodoljivih bajki i neizbježnih tinejdžerskih romana i tamo im je glavni zadatak da na sat vremena ožive čaroliju koja se rađa pričanjem priča te osiguraju djeci razonodu i bijeg od bolničke stvarnosti.

Udruga Smiješak za sve broji više od 270 članova, a za svoje je projekte primila brojna priznanja i nagrade. Nakon edukacijskog seminara volonteri se mogu uključiti i u ostale prigodne akcije i projekte udruge poput Danas sam tu! Za tebe!, Poslovna analiza iz perspektive Crvenkapice, Volontiram, dakle jesam! te Dekica za snove.

Osim djece u bolnicama, volonteri Smiješka za sve svake druge srijede u mjesecu posjećuju i štićenike Centra Stančić u Dugom Selu i pokušavaju unijeti što više veselja u njihovu svakodnevicu kroz razne aktivnosti – čitanje, šetnja, pjevanje, razgovor.

U tijeku je i opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem u kompleksu Stančić za što je udruga organizirala crowdfunding kampanju te primila nagradu na natječaju MojZabaStart u kategoriji Društvo i osvojila prvo mjesto u području Dobrote na natječaju Zaklade Adris.

Želite li se priključiti našem velikom pozitivnom timu volontera koji daruju svoje vrijeme kako bi unijeli radost u svakodnevicu mališana i osoba s invaliditetom i mentalnim oštećenjima, prijavite se do 9.9.2019. na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili online obrascem na: https://www.smijesakzasve.hr/kontakt/.

20. travanj 2024 11:29