Lider trend
StoryEditor

Zlatna vina iz Bergama posebna atrakcija manifestacije VINOcom

17. Studeni 2015.

Vodeća manifestacija u domeni vina i hrane, jubilarni deseti po redu VINOcom, festival koji promiče kulturu stola, održava se 27. i 28. studenog u zagrebačkom hotelu Esplanade

Kako je najavio direktor festivala Ivan Dropuljić, kao i proteklih godina, očekuje se preko 8000 posjetitelja koji će moći kušati vina sljubljena s hranom koje predstavlja čak 300 izlagača. Na manifestaciji će se tako predstaviti proizvođači i trgovci vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Hrvatske, Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika.

Posebna atrakcija manifestacije bit će predstavljanje vina Cabernet Sauvignon Castello i Merlot iz porečke Agrolagune, Goldberg Merlot iz Vinarije Belje i Merlot iz kutjevačkog Krauthakera koja su se upravo sa prestižne manifestacije u talijanskom gradu Bergamu vratili sa zlatnim medaljama.

Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja. Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.

Posebna zanimljivost festivala bit će ocijenjivanje hrvatskih vina koje će voditi stručna komisija sastavljena od međunarodnih stručnjaka.

Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

04. svibanj 2024 02:59