Hrvatska
StoryEditor

[30 ispod 30] Deni Mišlov: Posluje sa svjetskim industrijskim gigantima, širi se na turizam i istražuje podvodnu robotiku

20. Listopad 2020.
Deni Mišlov

Zadarska tvrtka Galo industries radi za neka od najmoćnijih imena automobilske industrije kao što su Ford, Jaguar Land Rover, Audi i BMW, a na čelu joj je Deni Mišlov, mladi uspješni poduzetnik s Liderove liste 30 ispod 30, koji je na svom prvom poslu prepoznao veliku poslovnu priliku. I iskoristio je.

- Po završetku magistarskog studija počeo sam raditi u tvrtki BSA Tec kojoj je temeljna djelatnost bila industrijska automatizacija postrojenja za obradu tekstila. U to vrijeme tvrtka je širila svoje usluge na sektor automobilske industrije i ja sam bio dio tima koji se trebao baviti tom novom granom. Po završetku prvog projekta u automobilskoj industriji zaključili su da im ekspanzija poslovanja u tom smjeru ne odgovara. Kako je naš projekt bio iznimno uspješan i kako smo dobili jako dobre reference tadašnjih klijenata, uvidio sam priliku za nastavak poslovanja u tom sektoru. Nakon razgovora s vlasnicima tvrtke BSA Tec dobio sam odobrenje da osnujem svoju tvrtku i nastavim poslovati u sektoru automobilske industrije, te da se obvezujem da ću u sektoru tekstila poslovati isključivo kao partner tvrtke BSA Tec. Tako sam 29.06.2016., sa svojih 25 godina osnovao tvrtku Galo Industries sa svrhom pružanja inženjerskih usluga u području industrijske automatizacije - prisjeća se Mišlov.

Njegova tvrtka razvija programska rješenja za sustave automatizacije u industrijskim postrojenjima te optimizira proizvodne procese, implementira nove tehnologije i pruža usluge stručnog savjetovanja klijenata. Iako su krenuli s automobilskom industrijom i osigurali dugogodišnje suradnje s velikim brendovima, posao su proširili i na druge sektore.

- Uz redovne projekte vezane za sektor automobilske industrije, kroz sada već skoro pet godina djelovanja, uspjeli smo dobiti ugovore i s tvrtkama iz farmaceutske industrije, industrije hrane i pića, te s tvrtkama koje se bave transportom i logistikom. Svaki novi projekt koji potpišemo imponira na poseban način i naravno kako su projekti iz godine u godinu sve veći u našim ugovorima se pojavljuju sve respektabilnije tvrtke iz područja industrijske automatizacije. Naši najbolji ugovori su potpisani s tvrtkama KUKA, ThyssenKrupp i TMS i takva postignuća smatram izuzetno važnim i velikim u poslovanju jedne male tvrtke - tumači direktor i osnivač Galo Industriesa koje kao svoj najveći dosadašnji uspjeh navodi formiranje, kako kaže, fascinantnog inženjerskog tima.

- Veliko hvala Đaniju, Danijelu, Karlu, Roku i Ivanu na ogromnom doprinosu koji su dali za poslovanje tvrtke Galo Industries - koristi priliku da zahvali timu s kojim svakodnevno surađuje i koji mu pomaže u razvoju poslovanja. Brzinskim pogledom na službenu stranicu tvrtke odmah je jasno da se Mišlov okružio mladim, visokoobrazovanim stručnjacima koji su zajedno s njim budućnost hrvatskog gospodarstva.

Interesantno, prije dvije godine u tvrtki su donijeli odluku da će se dio dobiti tvrtke ulagati u ugostiteljstvo i turizam. Tako je 2018. s radom krenuo objekt OX Meet and Eat, a trenutno je u pripremi izgradnja turističkog smještaja pod nazivom hOXtel.

- Projektom Hoxtel ući ćemo u aspekt društvenog poduzetništva. Objekt je trebao biti završen prije sezone 2020. Međutim, prilikom procesa izgradnje naišli smo na važna arheološka nalazišta, te sad cijeli projekt prolazi kroz reviziju - izvještava nas o najnovijim pothvatima tvrtke Mišlov, strastveni zaljubljenik u arhitekturu i stare gradske kamene kuće. U slobodno je vrijeme uspio renovirati 10 Heritage RoomsVillu Amore smještene na top turističkoj destinaciji, zadarskom poluotoku.

Što smjera dalje, pitamo ga.

- Planovi za budućnost su uvijek veliki, neki realni neki pak malo manje, ali u mojoj glavi ostvarivi. Veliki trud u poslovnom smislu trenutno ulažemo u proširenje djelatnosti kojima se tvrtka bavi, sklapanju suradnji s obrazovnim institucijama i pokretanje internih R&D projekata. Trenutno smo se usredotočili na istraživanja i razvoj tehnologija namjenjenih maritimnoj primjeni pa nam je centralna sfera interesa za budućnost podvodna robotika i senzorika - kaže dvadesetdevetogodišnji poduzetnik zaraznog entuzijazma.

26. travanj 2024 00:59