Hrvatska
StoryEditor

[30 ispod 30] Ivan Božić iz Ars Future: Razmatramo ideje za razvoj vlastitih proizvoda

13. Studeni 2020.
Ivan Božić

- U srednjoj školi sam se počeo baviti programiranjem i dizajnom web stranica, te sam kasnije upisao FER. Radio sam za par firmi uz faks, a u nekom trenutku smo prijatelj i ja odlučili da možemo bolje i kvalitetnije i iz toga se rodila Ars Futura. Tada sam imao 21 godinu - ispričao nam je kako je sve krenulo Ivan Božić, suosnivač i izvršni direktor developerske agencije za digitalni dizajn i razvoj Ars Futura. 

Agenciju koja na veliko osmišlja i razvija mobilne i web aplikacije pokrenuo je zajedno sa svojim sugrađaninom i kolegom s faksa Nikolom Jakićem, a nakon duge potrage za savršenim imenom odabrali su latinske riječi koje znače 'umjetnost budućnosti'. Time su se na neki način predodredili kao predvodnici budućnosti koju već živimo. Tvrtka je bila svrstana među Deloitteovih deset najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi, ostvarila suradnje sa stranim startupovima i industrijom igara i izvrsno se pozicionirala na inozemnom tržištu, što im je i bio cilj od početka.

– Trenutačno u svijetu vlada golema poslovna potražnja za softverom. Naš je poslovni model da klijentima i njihovim proizvodima pristupamo personalizirano i rješavamo njihove probleme bolje od konkurentskih agencija te drugih generičkih rješenja koje nudi tržište. Dosta nam klijenata dolazi upravo zato što su od nekog drugog dobili nedovršene proizvode, a mi onda pomažemo uočiti probleme u funkcioniranju sustava s tehničke, dizajnerske i korisničke strane – rekao je u jednom intervjuu za Lider Božić koji je uvršten na listu 30 ispod 30.

Otkriva da još uvijek tu i tamo programira i dizajnira, ali da se većinom ipak bavi vođenjem i razvojem Ars Future.

- Najveće postignuće mi je što smo u posljednjih sedam godina uspjeli izgraditi firmu s prekrasnom atmosferom, dobrim klijentima i kvalitetnim zaposlenicima - ističe te dodaje da im je plan nastaviti razvijati tvrtku, unaprijediti poslovne procese i rad s klijentima, a, kako saznajemo, razmatraju i neke ideje za razvoj vlastitih proizvoda.

20. travanj 2024 07:18