Hrvatska
StoryEditor

Aparat koji istodobno dezinficira, mjeri temperaturu i kontrolira pristup

11. Svibanj 2020.
Metalisov tim
Kao odgovor na pandemiju koronavirusa Metalis iz Donje Stubice, tvrtka s više od šezdeset godina tradicije u razvio je jedinstveno rješenje

Prateći situaciju i osluškujući potrebe tržišta, Metalis iz Donje Stubice, tvrtka s više od šezdeset godina tradicije u razvoju i proizvodnji sustava kabelskih kanala i metalnih konstrukcija, razvio je novi proizvod kao odgovor na izazove života zbog pandemije koronavirusa. M-Care je uređaj koji istodobno omogućava beskontaktnu dezinfekciju, mjerenje temperature na zapešću, kontrolu pristupa te sustav alarmiranja – u jedinstvenom rješenju – u nekoliko sekundi uz potpunu automatizaciju.

Proizvod za novi način života

Inovativnost, očuvanje radnih mjesta i osluškivanje potreba tržišta svakodnevni su izazovi kojima poduzeća pokušavaju odolijevati, pogotovo zbog pandemije koronavirusa. Iako su mjere počele popuštati, život se neće uskoro vratiti u normalu, nego počinjemo živjeti novim načinom života o kojem prije koronavirusa nismo ni sanjali. Novi način života zahvatio je cijeli svijet i svaki dio života, od obavljanja svakodnevnih aktivnosti do poslovanja i trgovanja. Kontrola higijenskih mjera i broja kupaca problem je s kojim su se susreli brojni trgovci, čemu su doskočili privremenim rješenjem – postavljanjem ljudskoga kadra na ulaze. Na neodrživost takvog rješenja upozorava činjenica da zaposlenici privremeno zaduženi za nadzor ulaza ne mogu usporedno obavljati svoje svakodnevne zadatke i uz to su izloženi dodatnom zdravstvenom riziku. Već šezdeset godina Metalis razvija poslovanje naglašavajući inovacije, stoga je i aktualnu krizu iskoristio za stvaranje novih prilika.

– Prateći situaciju, već smo u siječnju počeli razvijati taj proizvod. Od početka nam je bilo jasno da će COVID-19 promijeniti način na koji obavljamo tipične dnevne zadatke – objašnjava predsjednik Uprave Metalisa Marko Lovrenčić.
M-Care olakšat će svakodnevno poslovanje u novonastaloj situaciji zbog korone, a na radna mjesta vratiti ljude koji su tijekom pandemije bili zaduženi za dezinfekciju i kontrolu mjera na ulazu. Riječ je o kompaktnom i cjelovitom plug‘n’play rješenju koje eliminira probleme ugrožavanja sigurnosti klijenata, zaposlenika i prostora zbog epidemije. Taj je proizvod trenutačno jedini takav na tržištu, a osim domaćega tržišta i strano je pokazalo velik interes za to rješenje.

Početni model M-Care omogućava dezinfekciju ruku i simultano mjerenje temperature na zapešću te pružanje informacija, a moguća je i izrada potpuno integriranog cjelovitog sustava po mjeri, željama i potrebama kupaca s personaliziranim pristupom (npr. slanje informacija na druge uređaje, povezanost informacija s kontrolom ulaza i sl.). Model dolazi u dvije varijante, samostojećoj i zidnoj, te sadržava spremnik za dezinficijens od pet litara koji je dostatan za 5000 osoba. Zbog opsežne funkcionalnosti, potpune prilagođenosti korisnicima, kvalitete izvedbe, moderna dizajna i poštene cijene, praktičan je za primjenu u svim zdravstvenim, poslovnim i javnim ustanovama te na javnim površinama. Ima strujno napajanje i baterije u slučaju nestanka struje, a primjeni u eksterijerima namijenjena je opcija solarnog napajanja.

image
Marko Lovrenčić,
predsjednik Uprave Metalisa:
- Naša je zadaća stvaranje dodane vrijednosti za tvrtke, zaposlenike i širu društvenu zajednicu
foto

Ulaganje u budućnost

Ulaganje u inovacije jest ulaganje u budućnost, stoga će se ovo rješenje moći primjenjivati i tijekom sezonskih pandemija poput gripe jer, ističu u Metalisu, prevencija takvih scenarija u budućnosti ima najvažniju ulogu za društvo i gospodarstvo. Na Metalisovu primjeru mnogi mogu naučiti kako se prepoznaje prilika, odnosno da se uz pozitivno stajalište i odlučnost ne treba predati pred problemom, nego započeti novu priču.

– Vjerujemo da je cilj svakog poslodavca plasirati dobar proizvod i nastaviti razvoj svoje tvrtke. Katkad je teško, ali zadovoljni ste kad vidite da ste uspjeli sačuvati radna mjesta i da unatoč koronavirusu ipak nije sve stalo – zaključuje Lovrenčić.
Novi proizvod iz Metalisa može se primjenjivati gotovo u svim segmentima života i poslovanja, od trgovina, preko školstva, zdravstvenih ustanova do svih poslovnih objekata. Budućnost je u prevenciji i prilagodbi na novi način života. 

19. travanj 2024 01:46