Hrvatska
StoryEditor

ARTRONIC - Certifikacija proizvoda otvorit će nova tržišta

06. Ožujak 2020.
Uređaj za praćenje vozila SkyTrack STM Colibri GSM/GPS
Za certifikaciju četiriju inovativnih proizvoda informatička tvrtka Artronic ugovorila je bespovratna sredstva s HAMAG-BICRO-om u iznosu višem od 130 tisuća kuna, što je pokrilo pedeset posto vanjskih troškova certifikacije

U tijeku je projekt certifikacije proizvoda tvrtke Artronic vrijedan 193.750 kuna za koji je na natječaju 'Certifikacijom proizvoda do tržišta' od HAMAG-BICRO-a, uz potporu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, dobila 131.750 kuna bespovratnih sredstava. Riječ je o informatičkoj tvrtki koja već trideset godina razvija, proizvodi i uvodi rješenja na području informatike, industrijske i biomedicinske elektronike. Proizvodi telemetrijske sustave u flotama teretnih i osobnih vozila te na plovilima, a razvila je i uvela i napredne algoritme za praćenje kvalitete i efikasnosti upravljanja vozilima.

Jačanje konkurentnosti

Artronic zasad posjeduje više od dvadeset inovativnih proizvoda koji su kombinacija hardvera i softvera, od kojih su neki SkyTrack – GSM/GPS, uređaj za praćenje i akviziciju podataka, kapacitivne sonde za mjerenje nivoa goriva, bežični skup senzora (vrata, sklopke, temperatura), FMS moduli za CANbus, ugradbena računala za prijavu vozača, moduli za ekovožnju, SkyTrack S, sustavi za optimizaciju ruta dostave, optimizaciju hodograma komercijalista, stratešku optimizaciju ruta, praćenje i evidenciju flote, sustav ECO Driving te ForConn, sustav za nadzor viličara i kontrolu upotrebe akumulatora. Osim u segmentu upravljanja i praćenje vozila tvrtka je prisutna i u drugim industrijama te ponudu prilagođava potrebama kupaca. Artronic, među ostalim, surađuje s Konzumom, Neltom, Žitom, Coca-Colom, AWT Internationalom, Orbicom, Atlantic Grupom, Metroom...

– Tražili smo sufinanciranje četiriju proizvoda: računala​ SkyTrack STM Eagle GPS/GSM Automotive​, uređaja za praćenje vozila SkyTrack STM Colibri GSM/GPS, sonde za mjerenje razine goriva SkyTrack JTM-5 i uređaja za daljinsko skidanje podataka s tahografa u kamionima DTD-2. Certifikacija proizvoda osigurava nam zaštitu u slučaju bilo kakvih upita o ispravnosti uređaja, ona nam treba da bismo mogli istaknuti ​certifikate CE na njima. Bez toga prodaja na području Europske unije i šire ne bi bila zakonita – kaže Davor Stare, vlasnik i direktor Artronica, ističući da je novac koji su dobili pokrio pedeset posto vanjskih troškova certifikacije.

Artronic već posjeduje certifikat prema normama ISO 9001 i ISO 14001, što pridonosi tvrtkinu međunarodnom ugledu. Cilj je projekta koji trenutačno provodi jačanje konkurentnosti u segmentu telemetrijskih sustava za praćenje vozila. Tvrtka stalno ulaže u primjenu europskih i globalno primjenjivih normi kako bi poboljšala kvalitetu i konkurentnost svojih proizvoda na lokalnim i inozemnim tržištima.

Ciljana tržišta

Dosad je Artronic na tržište uspješno plasirao šest serija proizvoda koje je 2017. znatno unaprijedio, nakon čega je trebalo plasirati novu generaciju proizvoda. Certifikacijom proizvoda, odnosno provedbom postupka ocjene usklađenosti proizvoda, stvorit će se preduvjet za povećanje izvoza i ukupne konkurentnosti te omogućiti pristup novim tržištima. U tvrtki planiraju certifikacijom proizvoda privući nove klijente i na domaćem i stranom tržištu, što bi do 2022. trebalo povećati prihod od prodaje za 21 posto i jednako toliko prihod od izvoza. Proizvodi su namijenjeni logističkim tvrtkama, distributerima, prijevoznicima te svima onima koji imaju više vozila. Na nova tržišta Artronic će izaći s pomoću korisnika koji već imaju​ uveden sustav u Hrvatskoj, primjerice Atlantic Grupe, Metroa, Nelt Coa, Europapira, CIOS-a, GLS-a, te poslovnih partnera u inozemstvu. Ciljana su tržišta Europska unija, Srbija, BiH, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Slovenija te Afrika.

image
Hamag Bicro
foto

Tekst je napisan uz potporu HAMAG-BICRO-a

18. travanj 2024 22:44