Hrvatska
StoryEditor

Garmin Pay usluga dostupna na hrvatskom tržištu

20. Listopad 2021.

U jeku digitalizacije i beskontaktnog plaćanja, danas je Zagrebačka banka zajedno s kompanijom Garmin Hrvatska predstavila Garmin Pay – novo rješenje za beskontaktno plaćanje putem pametnog sata. Time je Zagrebačka banka postala prva banka u Hrvatskoj koja se okrenula ovom trendu, ako ne računamo 'alternativne' strane banke poput Revoluta.

Iako nije prva u regiji, Hrvatska je tako ušla na listu država i svjetskih banaka koje koriste Garmin Pay opciju te koje moderniziraju sustave plaćanja.  

– Radi se o jednostavnom i sigurnom načinu plaćanja i ponosni smo što smo ove godine uveli novi sustav digitalizacije koji je apsolutno kompatibilan sa svjetskim načinima digitalnog plaćanja – istaknula je Rozana Grgorinić, direktorica kartičnog plaćanja Zagrebačke banke.

Na hrvatskom tržištu trenutno ima oko 53 satova koji podržavaju Garmin Pay funkciju, što je preko 50 posto satova, a u siječnju izlaze tri nove generacije satova i svi oni će imati ovu opciju plaćanja.

Garmin Pay podržava plaćanje za korisnike Zabe i to za njihove Visa debitne kartice, a osim toga, Neven Čolić, direktor Garmin Hrvatska, istaknuo je da će se uskoro osim plaćanja, pomoću ove opcije moći dizati novac na bankomatima koji imaju beskontaktnu mogućnost rada. Time će se u potpunosti podržati ideja da korisniku nije potrebno ništa osim sata.

– Ideja izrade ovakvih satova je da korisnik ne treba sa sobom imati niti telefon niti novčanik, ništa osim sata na kojem sve ima – istaknuo je Čolić.

Kako radi Garmin Pay?

Ova mogućnost postoji na Garminovim satovima, a aktivira se pomoću mobilne aplikacije Garmin Connect. Na taj način se uspostavlja cijeli sustav u kojem se formira digitalni novčanik, koji će i vizualno prikazati kartice korisnika. Na satu je potrebno postaviti pin koji omogućava plaćanje te ga je ponovo potrebno unositi tek nakon 24 sata ili nakon skidanja sata s ruke.

Zanimljivo je to da za korištenje i plaćanje putem Garmin Paya, sat nakon prvog postavljanja ne mora biti u blizini mobitela, a iz Zabe napominju da u slučaju gubitka sata ili neke neželjene situacije, klijent ima više mogućnosti za blokiranje rada tako da, osim što je ovaj oblik plaćanja praktičan, cijeli sustav je siguran.

05. svibanj 2024 09:59