Hrvatska
StoryEditor

Bisnode4Excellence 2019:  Slijepo povjerenje ili oslanjanje na osjećaj više nisu dovoljni za poslovni uspjeh

04. Listopad 2019.
Bojan Kežman direktor prodaje

Tradicionalni događaj Bisnode4Excellence, okupio je predstavnike najistaknutijih malih i srednjih hrvatskih tvrtki, koji predstavljaju zdravu jezgru hrvatskog gospodarstva. Na ceremoniji su dodijeljeni certifikati izvrsnosti Bisnode, a među inspirativnim govornicima slušali su i višestrukog svjetskog rekordera i svjetskog prvaka u ronjenju na dah, Gorana Čolaka.

Prema Bisnodeu, Hrvatska se i dalje može pohvaliti četvrtinom izvrsnih tvrtki koje zaslužuju certifikat bonitetne odličnosti. Standardi izvrsnosti postižu i održavaju tvrtke koje se ističu po učinkovitosti i profitabilnosti, a poslovanje s njima manje je rizično. Zbog svoje sposobnosti stvaranja profita i zaposlenja najbolji su uzor svim igračima u hrvatskom gospodarstvu. Na sada već tradicionalnom godišnjem događaju Bisnode4Excellence ponovno su osvojili izvrsne i odlične nagrade.

S podatcima do izvrsnih rezultata

-Do 2025. procjenjuje se da će se širom svijeta dnevno stvoriti 463 egzabajta (10 na 18) - što je ekvivalent 212 milijuna DVD-a dnevno -  rekao je Bojan Kežman, direktor prodaje Bisnode Hrvatska. Količina podataka temelji se na svemiru, jer se očekuje da će cijeli digitalni svemir doseći četrdeset puta više bajtova nego zvijezda u percipiranom svemiru. 

-Ako ništa drugo, onda više ne možemo tvrditi da nam nedostaju informacije. U Bisnodeu stojimo uz tvrtke pružajući im dodanu vrijednost u poslovnom svijetu i pomažući im stvarati stabilan i uspješan poslovni put - rekao je Kežman.

Kežman je također rekao da sve dok brojeve ne stavimo na pravo mjesto i ne dodamo im vrijednost, oni sami po sebi ne znače ništa. 

-Slijepo samopouzdanje ili samo oslanjanje na osjećaj više nije dovoljno- zaključio je.

Jednom kada imamo podatke, više ne moramo nagađati

Anna Albinsson, Direktorica marketinga tvrtke Bisnode Group-Švedska pokazala nam je kroz konkretne primjere kako pronaći nove kupce uz pomoć marketinga i Bisnode rješenja.

-Prvi korak za uspjeh tvrtke su podatci, tvrtka treba biti vođena podacima, naravno, prikupljanje podataka je jako bitna stavka u procesu razvoja tvrtke. Živimo u svijetu podataka i imamo veliku prednost kada ih upotrebljavamo. Točno znajući kada, što, gdje, kome i preko kojih kanala usmjeriti našu marketinšku i prodajnu praksu. Nakon što imamo ove podatke, više ne moramo pogađati što ljudima treba i kada. Međutim, nije dovoljno jednostavno imati informacije, već ih moramo interpretirati i Bisnode usluge mogu nam pomoći. Rezultati tvrtki koje su postale "vođene podatcima" su izvanredni  - rekla je Albinsson

Koliko je izvrsnih?

Događaj Bisnode4Excellence namijenjen je poslovnim partnerima i klijentima Bisnode-a, između ostalog, Bisnode nositelji A, AA, AAA i Zlatnog certifikata bonitetne izvrsnosti.

Nositelji A certifikata bonitetne izvrsnosti predstavljaju 3,96% hrvatskog tržišta, nositelji AA certifikata bonitetne izvrsnosti 3,67% hrvatskog tržišta, nositelji AAA certifikata bonitetne izvrsnosti 2,37% hrvatskog tržišta, nositelji Zlatnog AAA certifikata bonitetne izvrsnosti 0,94% hrvatskog tržišta.

Ovogodišnja Bisnode4Excellence konferencija ostat će upamćena zahvaljujući Goranu Čolaku. Doslovno, dok je zadržavao dah, prikazan je jedan njegov zaron u kojem je višestruki svjetski prvak i višestruki svjetski rekorder u ronjenju gotovo četiri minute u jednom dahu zaronio s površine na dubinu od 113 metara. Sada ne pripada samo izvrsnoj, već i svjetskoj klasi. Izvrsnost u udisanju dolazi i od fizičke i od mentalne pripreme.

-Puno ljudi sumnja u sebe i pita se što će se dogoditi ako ne uspijem. Vrlo rijetko tko misli što će se dogoditi ako uspijem ostvariti sve što sam oduvijek sanjao? Svi bi željeli jednostavan recept za uspjeh, ali dobro znamo da ne postoji tako nešto. Potrebno je jako se obvezati svojim ciljevima i raditi ono što vas uistinu ostvaruje. Danas radim ono što sam oduvijek želio. Teško je doći do vrha, a još teže ostati na vrhu. Vjerujem da imam nešto što me čini posebnim i boljim od konkurencije koja dolazi cijelo vrijeme. Kao i u svakom području našeg djelovanja na tržište dolaze novi startupi i mladi koji imaju svoje snove. Bitno je potražiti područje, nišu u kojoj imaš prednost nad drugima i raditi na tome, maksimalno se posvetiti uspjehu  - rekao je Čolak.

19. travanj 2024 05:00