Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (14): ENNA Fruit od početka godine izvezla 640 šlepera robe, u zadnja dva mjeseca više od 250

22. Srpanj 2020.
ENNA Fruit

Vodeća tvrtka za organizaciju proizvodnje, otkup, distribuciju i preradu voća i povrća na području Hrvatske i regije ENNA Fruit izvezla je od početka godine na vanjska tržišta čak 640 šlepera robe, od čega u protekla dva mjeseca više od 250 šlepera.

Kako se sezona proizvodnje, prerade i izvoza voća, povrća te konzerviranog voća i povrća tijekom ljeta zahuktava, do kraja godine ova će tvrtka ostvariti rekordne izvozne rezultate.

Glavna tržišta u tom razdoblju bila su Slovenija, Srbija i BiH, Italija i druge zemlje (na dnevnoj bazi idu kamioni), dok se tijekom kolovoza očekuje povećanje izvoza zbog sezonskog karaktera proizvoda. Prve projekcije govore o povećanju od oko 80 kamiona mjesečno, posebice kada stigne sezona mandarina i ostalih artikala iz domaće poljoprivredne proizvodnje.  

Od početka godine, ostvaren je i odličan financijski učinak odnosno vrijednost izvoza premašila je 55 milijuna kuna.

Budući da ENNA Fruit ima strateški plan da se sve više hrvatskog voća i povrća izvozi na strana tržišta, tvrtka stalno poziva proizvođače na suradnju. ENNA FRUIT surađuje s nekoliko tisuća kooperanata, radi na vertikalnom i horizontalnom povezivanju proizvođača, kroz kooperantske odnose, kako bi se osigurao prijenos znanja i tehnologija te nabavno i prodajno tržište.

- Hrvatsko tržište voća i povrća relativno je malo te je konsolidacija tržišta od strateškog značaja i za poljoprivredne proizvođače i za kupce. Proizvođači dobivaju specijaliziranu infrastrukturu koja će im omogućiti najlakši pristup tržištu, a kupci robu visoke kvalitete pripremljenu za upotrebu po najvišim standardima. Povezujemo primarnu poljoprivrednu proizvodnju i tržište kroz kooperantske odnose, vlastite otkupne centre, preradu i distribuciju cjelokupnog asortimana voća i povrća. Ovaj pristup kupcima osigurava kvalitetu, kontinuitet i količinu - kažu iz tvrtke.

Proizvodni pogon za preradu voća i povrća, jedan je od najmodernijih u regiji, a nalazi se u Slatini. Otkupni centri, specijalizirani za otkup, skladištenje i pakiranje svježeg voća i povrća nalaze se u Donjem Miholjcu, Lozanu, Varaždinu i Opuzenu. Prerađeno, odnosno pasterizirano voće i povrće, proizvodi se u najmodernijem proizvodnom pogonu u regiji. Asortiman pasteriziranih proizvoda podijeljen je u tri proizvodna programa: slatki (džemovi, voćni namazi, pekmez i kompoti), kiseli (krastavci, paprika, cikla, feferon, ajvar i miješana salata) te HoReCa program. Proizvodi se prodaju pod privatnim markama trgovačkih lanaca i vlastitim brendom DoOra.

Pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Do sada su se brojili turisti koji ulaze u Hrvatsku (da ne biste krivo shvatili, svaki taj turist je zlata vrijedan), a Lider počinje brojiti kamione koji odlaze van naših granica s robom za prodaju.

Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

14. travanj 2024 01:29