Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (31): Tvrtka Regeneracija iz Zaboka izvezla 10 posto više robe od planiranog

19. Siječanj 2021.

U akciji 'Brojimo šlepere' koju je Lider pokrenuo prošle godine sudjelovala je i tvrtka Regeneracija iz Zaboka koja se bavi prikupljanjem otpadnog tekstila iz industrije i kućanstava te njegovom transformacijom u sirovine za proizvodnju netkanih tekstila za potrebe različitih industrija.

O njima smo pisali prošle godine u srpnju kada su nam rekli kako su godinu prije izvezli ukupno 612 šlepera, što je oko 12 šlepera svakog tjedna. Također, tada su najavili da unatoč poteškoćama s izvozom u pojedine zemlje uzrokovanih COVID-om planiraju dosegnuti prošlogodišnju brojku izvezenih proizvoda, što im je u konačnici i pošlo za rukom.

- Slijedom hvalevrijedne akcije „Brojimo šlepere“ koju je Lider pokrenuo, a koja je pravi, konkretan primjer aktivnosti poduzetnika u plasmanu svojih roba, osjećamo i obvezu da vas izvijestimo o ostvarenju plana realizacije o kojem je bilo riječi u članku od 17. Srpnja 2020. godine. S obzirom na prilično neizvjesnu 2020. godinu i planiranje koje je u to vrijeme bilo dosta nezahvalno, s veseljem možemo reći da smo plan od 612 šlepera koji predstavlja dostizanje brojke iz 2019. čak uspjeli i nadmašiti. Broj narudžba naših kupaca iz EU u drugoj polovici godine bio je veći od naših prvotnih očekivanja pa smo do kraja godine isporučili 673 šlepera, odnosno 10% posto više od planiranog – rekli su nam iz tvrtke Regeneracija.

Dodaju kako su u 2021. godini zacrtali nove ciljeve među kojima je i povećanje voznog parka za dva nova kamiona te dostizanje brojke od 700 šlepera izvezene robe.

Podsjetimo, udio izvoza u ukupnim prihodima ove tvrtke iznosi više od 90%, a glavno izvozno tržište su zemlje EU (Njemačka, Italija, Austrija, Nizozemska…) gdje proizvodima opskrbljuju velike lance poput Bauhausa, Luxa, Hornbacha, Schuller Ehklara, WBW-a i mnogih drugih.

16. travanj 2024 14:03