Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (12): Regeneracija iz Zaboka tjedno šalje 12 šlepera na tržište EU

17. Srpanj 2020.

Temeljni business Regenereacije je recikliranje koje se sastoji od prikupljanja otpadnog tekstila iz industrije i kućanstava te njegova transformacija u sirovinu za proizvodnju netkanih tekstila za potrebe različitih industrija. Dugogodišnje iskustvo i tradicija u tom području postoji od 1954. godine kada je tvrtka krenula s prikupljanjem i razvrstavanjem teksitlnog otpada iz obližnjih tvornica.

Udio izvoza u ukupnim prihodima iznosi više od 90%, a glavno su nam izvozno tržište zemlje EU (Njemačka, Italija, Austrija, Nizozemska…) gdje svojim proizvodima opskrbljujemo velike lance poput Bauhausa, Luxa, Hornbacha, Schuller Ehklara, WBW-a i mnogih drugih.

Prošle godine je ukupno 612 šlepera, što je oko  12 šlepera  tjedno gotovih proizvoda izašlo iz tvornice. Ove godine, unatoč poteškoćama s izvozom proizvoda u pojedine zemlje, koje smo zbog pandemije COVID-a-19 imali u 3, 4 i 5. mjesecu,  nadamo se dosegnuti prošlogodišnju brojku ukoliko se situacija ne bi značajno zakomplicirala – kažu nam iz Regeneracije.

Danas tvtrka zapošljava 150 radnika, a naš poslovni model predstavlja odličan i mnogo puta citiran primjer „kružnog gospodarstva“, budući da upotrebom tekstilnog otpada kao sirovine za proizvodnju netkanih tekstilnih proizvoda – smanjujemo masu odloženog otpadnog tekstila na odlagalištima, vodeći se pritom ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

Uz korištenje usluga vanjskih prijevoznika, Regeneracija posjeduje i 3 vlastita kamiona.

Pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Do sada su se brojili turisti koji ulaze u Hrvatsku (da se ne bi krivo shvatili, svaki taj turist je zlata vrijedan), a Lider počinje brojiti kamione koji odlaze van naših granica s robom za prodaju.

Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

24. travanj 2024 11:30