Hrvatska
StoryEditor

C.M.G.C. iz Pule posluje na više od 80 tržišta diljem svijeta

01. Prosinac 2020.
Ana Tolić Božić, direktorica agencije C.M.G.C.
Sensodyne, Voltaren, Herbal Essences, Ariel, Always… samo su neki od brendova kompanija na popisu ‘Fortune 500‘ za koje C.M.G.C, američka ‘full-service‘ digitalna produkcijska agencija sa sjedištem u Puli, vodi digitalne kampanje

C.M.G.C. je američka full-service digitalna produkcijska agencija sa sjedištem u Puli, osnovana 2008. Iza svakodnevne produkcije digitalnih kampanja i vođenja platformi za nekoliko tvrtki na popisu 'Fortune 500' stoji kolektiv od dvjesto zaposlenika: od voditelja projekata i prodaje, digitalnih eksperata i analitičara, programera, grafičkih i digitalnih dizajnera do videospecijalista i ostalih stručnjaka na polju digitalnog marketinga. U početku tim od šest entuzijasta usmjeren na razvoj vlastite tehnologije, skupa znanja, procesa i vještina, a danas etablirani partner globalnih kompanija u različitim industrijama (Procter&Gamble, GlaxoSmithKline, Syngenta), C.M.G.C posluje na više od osamdeset tržišta diljem svijeta.

Brže i jeftinije

Poslovni model doista je jedinstven: sva digitalna rješenja i materijali proizvode se u Hrvatskoj, a onda se s pomoću mreže u kojoj je više od tristo jezično-marketinških stručnjaka personaliziraju i prevode za specifična tržišta u skladu s potrebama brenda i poštujući kulturne potrebe tržišta i navike potrošača. Pritom C.M.G.C. surađuje s globalno poznatim kreativnim agencijama koje su zadužene za krovnu ideju i komunikaciju brenda koju zatim tvrtka preslikava na digitalni dizajn, produkciju i prijevod mrežnih stranica, mrežnih i mobilnih aplikacija, SEO analiza, sadržaja povezanih s e-trgovinom (e-commerce), bannera, videa, tiskanih i ostalih materijala. Takav model, nasuprot pristupu da svaki brend u svakoj zemlji ima zasebnu agenciju, klijentima smanjuje troškove i vrijeme potrebno za produkciju od 40 do čak 70 posto, istodobno omogućujući jednaku kvalitetu i konzistentnost marketinške komunikacije na svim tržištima i u svim marketinškim kanalima. U današnjem dobu, kad je ključno konstantno, ispravno i brzo komunicirati s kupcima i potrošačima, mnogi ​brendovi prepoznali su ​pogodnosti koje im C.M.G.C. pruža – Sensodyne, Voltaren, Herbal Essences, Ariel i Always samo su neki od njih.

U prilog uspješnosti modela zasigurno govori podatak da C.M.G.C. već osmu godinu bilježi stalan rast prihoda, usluga i klijenata te 2018. otvara ured u Zagrebu. Suradnjom s trima hrvatskim sveučilištima studentima omogućuje praksu uz studiranje i mnogima zaposlenje nakon završetka studija. Fleksibilno radno vrijeme i mogućnost rada od kuće uvedeni su i prije pandemije, zbog čega njegovo poslovanje ove godine nije osjetilo volatilnost kao ostala poduzeća. Štoviše, C.M.G.C. je aktivno uključen u pomoć široj zajednici raznim donacijama neprofitnim udrugama (poput opreme darovane jednoj pulskoj osnovnoj školi i Domu za odgoj djece i mladeži te donacije onima u potrebi u sklopu rada udruge Naš san, njihov osmijeh), akcijama usmjerenima na očuvanje okoliša i promicanjem studentskih natjecanja i inicijativa.

Tvrtkin je cilj postati prepoznatljiva na globalnom tržištu kao agencijski lider za produkciju i digitalni marketing koji pruža efikasniji, jednostavniji, brži i jeftiniji način upravljanja marketinškim aktivnostima klijenata uz personalizirani pristup za sva tržišta. To podrazumijeva i stalno ulaganje u znanja i zaposlenike te optimizaciju načina rada kako bi se postigla vrhunska i konkurentna kvaliteta.

Upravljanje kvalitetom

Upravo zbog ostvarenja svojeg cilja C.M.G.C. je projektom 'Uvođenje ISO normi u poduzeće C.M.G.C. d.o.o.' uveo i certificirao sustav upravljanja kvalitetom prema zahtjevima norme ISO 9001:2015 koji je usmjeren na ispunjavanje zahtjeva kupaca i unaprjeđenje, a u sklopu istog projekta u tijeku je rad na uvođenju sustava upravljanja informacijskom sigurnošću prema zahtjevima norme ISO 27001:2013 – riječ je o sustavu primjene, održavanja i stalnog poboljšavanja dokumentiranog sustava upravljanja informacijskom sigurnošću. Uvedeni sustavi upravljanja poduzeću će donijeti mnogo prednosti u odnosu na konkurente. Uvođenje će provoditi stručnjaci koji imaju odgovarajuće iskustvo u tom području. Projekt uvođenja ISO normi sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnoga programa 'Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.'. Ukupna je vrijednost projekta 682.400 kuna, od čega je iznos potpora Europske unije 349.388,80 kuna, točnije 64 posto od ukupno prihvatljivih troškova.

C.M.G.C. uvodi dvije norme, HR EN ISO 9001:2015 i HRN EN ISO 27001:2013. Prva je povezana sa sustavom upravljanja kvalitetom, koji je najrašireniji međunarodno prihvaćeni standard za sustav upravljanja kvalitetom i kontrolom proizvoda i kontrolom procesa njihova nastanka. Druga se norma odnosi na sustav upravljanja informacijskom sigurnosti, također najraširenijim međunarodno prihvaćenim standardom upravljanja informacijskom sigurnošću. HRN EN ISO 27001:2013 propisuje kako organizirati informacijsku sigurnost u bilo kojoj vrsti organizacije i usredotočen je na zaštitu povjerljivosti, cjelovitosti i raspoloživosti podataka u poduzeću.

14. travanj 2024 08:34