Hrvatska
StoryEditor

CircuitMessov Batmobile rasturio na Kickstarteru, već u prvim satima dvostruko premašio ciljanu svotu; Albert Gajšak: Nisam ovo očekivao!

05. Listopad 2021.
Albert Gajšak sa svojom ekipom

U novom zagrebačkom uredu CircuitMessa utorak je možda krenuo kao sasvim običan dan, ali tako zasigurno neće završiti. Najnoviji proizvod iz sad već bogate palete DIY STEM igračaka - CircuitMess Batmobile razvijen u suradnji s američkim Warner Brothersom danas je pokazao da će biti pravi hit na tržištu. U samo sat i pol od lansiranja crowdfunding kampanje na Kickstarteru to je legendarno Batmanovo vozilo već je doseglo ciljanu svotu od 15 tisuća dolara koju su iz CircuitMessa planirali prikupiti u narednih 60 dana.

- Definitivno nisam ovo očekivao. Za svaki projekt na kojem radim napravim jako puno istraživanja, pričam s ljudima koji će nas potencijalno kupiti, ali nikada do zadnjeg trenutka, dok ne pokrenem kampanju, ne znam koliko će ona biti uspješna. Ovaj Batmobile je stvarno nadmašio sva očekivanja. U samo sat i pol dosegli smo cilj od 15.000 dolara. Sad smo već prešli 30.000 dolara, a Amerikanci se još praktički nisu ni probudili. Očekujemo velik uspjeh s obzirom na to da nam 60 posto supportera dođe iz SAD-a - uzbuđeno komentira Albert Gajšak, osnivač i direktor CircuitMessa, koji je već prošlogodišnjom kampanjom oborio crowdfounderski rekord u Hrvatskoj prikupivši za STEM box 467 tisuća dolara.

U toj su, uz osječku Orqu, najuspješnijoj crowdfunding kampanji na našim prostorima prvi dan na Kickstarteru zaključili s prikupljenih 35 tisuća dolara. Gajšak je u kratkom telefonskom razgovoru istaknuo kako se nada da će već danas nadmašiti i taj uspjeh, a u trenutku dovršetka pisanja ovog teksta prikupljeni iznos već se popeo na 40 tisuća dolara.

- Svi navijamo, javili su nam se i iz Warner Brosa, i oni su uzbuđeni - odaje mladi Karlovčanin koji je na putu da ostvari svoj san i postane globalno prepoznatljiv kao Lego za STEM.

U tome će mu pomoći globalni ugovor s američkim gigantom iz svijeta zabave.

- Warner Brothers obično daje licence za određenu regiju ili zemlju, ali mi smo od starta tražili globalni ugovor da napravimo najveću priču ikada. Jedna smo od rijetkih tvrtki u regiji koja je takav ugovor i dobila - ponosan je Gajšak, čija će tvrtka u kojoj je zaposleno 23 ljudi, ove godine prvi puta ostvariti prihod od milijun eura.

Najnovija pametna igračka, Batmobil zapravo je kompilacija svih tehnologija koje su dosad u CirucuitMessu razvijali - umjetne inteligencije, strojnog učenja, računalnog vida, mrežne komunikacije.

image

CircuitMess Batmobile

foto

To je kruna svega što su dosad radili i vrhunac CircuitMessa, istaknuo je u prethodnim razgovorima mladi poduzetnik kojeg tijekom idućih 59 dana možete podržati na Kickstarteru.

06. svibanj 2024 17:07