Hrvatska
StoryEditor

Čitatelji Lidera izabrali najdogađaj 2019. godine

31. Prosinac 2019.
Najdogađaj godine
Piše:
piše Ana Leko Vučković
[email protected]

U prošlom broju tiskanog Lidera objavljena je Retrospektiva 2019. godine. U svijetu poduzetništva ne bi bilo nikakvoga spektakla da se nije odvijala bitka za Kraš između MI Braća Pivac i Nebojše Šaranovića. No, političari su zato dominirali javnim prostorom. 

Na našoj listi top deset najdogađaja koji su obilježili godinu na izmaku, osim peripetija oko Kraša, našli su se Sindikati koji su srušili mirovinsku reformu i izborili veće plaće u školama, rekonstrukcija Vlade zbog ministarskih afera, pad kamatnih stopa, stečaj Uljanika, prestanak postojanja Agrokora, ukidanje kvota za strane radnike, Infobip najavio listanje na Njujorškoj burzi, uzlazna putanja hrvatske gaming-scene te formiranje nove Europske komisije. 

U anketi ste nam dali do znanja koji je po vašem mišljenju najdogađaj 2019. godine. Bez obzira na to što je situacija oko Kraša punila medijske stupce, na tron su ipak zasjeli, s jednakim brojem vaših glasova (21 posto), gašenje Agrokora i Sindikalne akcije.

Svidjelo vam se i to da je Infobip najavio izlazak na Njujoršku burzu pa je to kao najdogađaj godine odabralo 15 posto Liderovih čitatelja. Kraš je došao na treće mjesto s 11 posto glasova, a stečaj Uljanika dobio je 10 posto glasova i zasjeo na četvrto mjesto naše top liste. Osam posto čitatelja odabralo je pad kamatnih stopa kao najdogađaj godine, a za hrvatsku gaming-scenu na karti svijeta odlučilo se sedam posto. Na samom začelju naše ljestvice, s tri posto, je ukidanje kvota za strane radnike, dok zadnje mjesto, s dva posto glasova, dijele formiranje nove Europske komisije i ljetna rekonstrukcija Vlade. 

22. travanj 2024 23:08