Hrvatska
StoryEditor

Cvjeta online trgovina: Popis mogućnosti dostave namirnica sve je veći

30. Ožujak 2020.

Prošloga tjedna objavili smo članak s detaljnim popisom online tržnica koje dostavljaju namirnice. Zbog izvanredne situacije u kojoj se cijela Hrvatska nalazi online trgovina postala je slamka spasa i u mnogim slučajevima jedina mogućnost nabavke namirnica, prvenstveno proizvoda OPG-ova. 

Iako su od subote otvorene specijalizirane trgovine na tržnicama, tržnice kao takve i dalje ne rade, što je veliki udar na male proizvođače. Stoga se svakim danom otvori neki novi kanal za online kupovinu. 

Tako je Agro tržnica napravila oglasnik za hrvatske domaće prehrambene proizvode i proizvode iz kućne radinosti. Osim što žele potaknuti hrvatsku proizvodnju i domaći uzgoj, u Agro tržnici žele kod ljudi stvoriti naviku kupovine kod provjerenih poljoprivrednika. Na ovome oglasniku može se pronaći.

Na blogu DigitalniDavor, Davor Kolenc potrudio se nabrojati sve OPG-ove i tvrtke koje nude uslugu dostave namirnica. 

Iz PIK Vinkovaca poručuju da ih svi zainteresirani mali poljoprivredni proizvođači i OPG-ovi u Hrvatskoj koji žele plasirati svoju proizvodnju Konzumu mogu kontaktirati putem njihovih otkupnih stanica ili mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Naime, PIK Vinkovci uz Konzum sudjeluju u inicijativi koju je pokrenula Fortenova grupa u suradnji s Poljoprivrednom komorom i Ministarstvom poljoprivrede kako bi se poljoprivredni proizvodi malih proizvođača koji se zbog izvanrednih mjera ne mogu plasirati na tržnice, plasirali u maloprodajnu mrežu Konzuma.

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je internet stranicu za sve poljoprivrednike i za sva eventualna pitanja vezana za poljoprivredu u vrijeme korona-krize. 

'Svi problemi s kojima se poljoprivrednici susreću u ovim okolnostima, prijedlozi za poboljšanje komunikacije, suradnje, izvanrednih alokacija i mjera, proizvodnje i plasmana proizvoda mogu se uputiti na djelatnike Ministarstva poljoprivrede koji stoje na raspolaganju putem nove internet stranice te putem kontakt brojeva stručnih službi Ministarstva poljoprivrede po županijama' navodi se na stranicama Ministarstva.

24. travanj 2024 07:01