Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: 29. godišnjica pogibije Gordana Lederera, performans ‘Vozi Miško dok se Grad raspada...

10. Kolovoz 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 10 kolovoza:

ZADAR/ RIJEKA - Tradicionalna akciju pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na Jadranu 'Sigurna plovidba 2020' ima cilj provjeru spremnosti i učinkovitosti svih nadležnih službi Ministarstva mora, prometa i infrastructure, u nadzoru sigurnosti plovidbe svih sudionika na moru te preventivnu zaštitu svih sudionika od pomorskih nesreća, tijekom trajanja turističke sezone, kada je znatno povećana pristutnost domaćih i stranih plovila u pomorskome prometu. Akciju će pratiti državni tajnik, Josip Bilaver i pomoćnik ministra, kap. Siniša Orlić dok će se praćenje akcije za novinarske ekipe i uzimanje izjava organizirati od 9.45 do 10 sati.  U Zadru – ispred zgrade Kapetanije, Liburnska obala 8 (izjavu daje državni tajnik, Josip Bilaver). U Rijeci - ispred zgrade Kapetanije na Rivi Boduli - mjesto priveza m/b Vid (izjavu daje pomoćnik ministra, kap. Siniša Orlić).

HRVATSKA KOSTAJNICA - Obilježavanje 29. godišnjice pogibije Gordana Lederera. Na brdu Čukur kod spomen-obilježja "Slomljeni pejzaž" na obilježavanju će nazočiti i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (10 sati, Hrvatska Kostajnica).

ZAGREB - Inicijativa 'Zagreb te zove' izvesti će performans 'Vozi Miško dok se Grad raspada'. Najavljeno je da će, "s obzirom da tvrtka Zagrebački holding nabavlja nove, luksuzne automobile (koji su im prijeko potrebni), a grad se istodobno raspada", iz Inicijative pomoći prijedlozima za uštede na sredstvima, ali i usmjeravanjem na redovita održavanja. Poziv je upućen i građanima da iz svojih "zaliha doniraju autiće" (od 9 do 11 sati, ispred zgrade Zagrebačkog holdinga, ulica Grada Vukovara 41).

SPLIT -  U brodogradilištu Brodosplit rezanjem limova bit će obilježen nastavak izgradnje serije vojnih obalno ophodnih brodova. Njihova osnovna namjena je ophodnja radi nadzora i zaštita interesa RH na moru. Rabit će se i za potporu otočnom stanovništvu te sudjelovanje u akcijama traganja i spašavanja na moru (10:00 sati, Put Supavla 19).

26. travanj 2024 18:48