Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Dan hrvatske vojske, sastanak Vlade i sindikata...

27. Svibanj 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 27. svibnja:

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom obilježavanju Dana hrvatske vojske, Dana hrvatske kopnene vojske i 29. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman", gdje će otvoriti smještajni objekt "Vukovar", sudjelovati na središnjoj svečanosti i obići sportske terene. Objekt “Vukovar” sastoji se od 15 etaža s ukupno 89 smještajnih jedinica i namijenjen je za potrebe smještaja polaznika škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”. Na svečanosti je predviđeno premijerovo prigodno obraćanje, a uz Plenkovića bit će i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved (12 sati, Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman", Ilica 256b).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković primit će predstavnike Viteškog alkarskog društva Sinj, na čelu s predsjednikom Društva Stipom Jukićem.  Uz premijera Plenkovića će biti ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek (9,30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka o kojem će se izvijestiti priopćenjem).

ZAGREB - Nastavljaju se pregovori između pregovaračkog odbora Vlade RH i predstavnika sindikata o sklapanju dodataka kolektivnim i temeljnim kolektivnim ugovorima s predstavnicima javnih i državnih službi (8,30 sati, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ulica Grada Vukovara 78). Pregovori će se održati kroz tri odvojena sastanka - s predstavnicima sindikata javnih službi; s predstavnicima sindikata znanosti i visokog obrazovanja, učitelja i zaposlenih u srednjim školama i s predstavnicima državnih službi. Izjave za medije bit će omogućene po završetku trećeg sastanka koji započinje u 10 sati.

ZAGREB - Program za parlamentarne izbore Restart koalicije  predstavit će predsjednik SDP-a i lider te koalicije Davor Bernardić, predsjednik HSS-a Krešo Beljak, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš, predsjednik Snage Goran Aleksić te predsjednik Središnjeg savjeta SDP-a Branko Grčić. Konferencija za medije s predstavljanjem programa može se pratiti i na službenoj Facebook stranici i Youtube kanalu SDP-a, a uz prethodni zahtjev zainteresiranima se može osigurati ograničeni broj RTMP live video streamova (10,30 sati, Središnjica SDP-a, Trg Drage Iblera 9).

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati (HNS) predstavit će novo vodstvo i programske smjernice za nadolazeće parlamentarne izbore. Smjernice će predstaviti novi predsjednik HNS-a, potpredsjednik Vlade te ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar i zamjenik predsjednika HNS-a i saborski zastupnik Stjepan Čuraj. Konferenciji će nazočiti i novoizabrani potpredsjednici stranke, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Karolina Juzbašić te načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić (14 sati, hotel The Westin Zagreb, Kršnjavoga 1).

SPLIT - Virtualna proslava 75. obljetnice Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu, jer se zbog epidemiološke situacije ne može održati zajedničko okupljanje. Proslava se može pratiti na  https://youtu.be/U2bPrNLM6K8 od 12 sati.

ZAGREB - Radnička fronta će s partnerima iz Možemo, Zagreb je NAŠ i Nove ljevice s kojima nastupa na predstojećim izborima u koaliciji zelenih i lijevih stranaka, održati konferenciju za novinare u povodu postavljanja zastava 'Hoda za život' nakon zastava Zagreb Pridea od strane Grada Zagreba. U ime koalicije će govoriti Katarina Peović, Tomislav Tomašević, Danijela Dolenec, Rada Borić i David Bilić (10,30 sati, ispred zapadne strane HNK, Trg Republike Hrvatske 15).

MURSKO SREDIŠĆE - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat susrest će se u Murskom Središću sa slovenskim ministrom za gospodarski razvoj i tehnologiju Zdravkom Počivalšekom. Dvojica ministara razgovarat će o problematici poslovanja poduzeća u Hrvatskoj i Sloveniji nakon lockdowna, pitanjims hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, naročito vezanih uz rad Vijeća za konkurentnost, te suradnji na izgradnji mosta i zaobilaznice Murskog Središća, namijenjenog za teretni promet. Ministri gospodarstva Hrvatske i Slovenije sastat će se na mostu na rijeci Muri u Murskom Središću (16 sati), a radni sastanak na kojem će biti i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak održati u Uredu gradonačelnika Grada Mursko Središće (Trg bana Josipa Jelačića 10). Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare (oko 17 sati). 

JASTREBARSKO/LOKŠIN DOL - Turističke zajednice deset županija potpisat će sporazum o suradnji na razvoju i realizaciji projekta kojima se promovira domaća i tradicionalna kuhinja te namirnice "Okusi hrvatske tradicije", kojeg je u suradnji s TZ-ovima pokrenula varaždinska tvrtka DMK Vall042 (11 sati, Vinogradarska kuća Braje, Lokšin dol 1).

18. travanj 2024 18:29