Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Dan policije i Sv. Mihovila, premijer u 3. maju na primopredaji gradnje 733-Algoma Interpid...

29. Rujan 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 29. rujna:

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova obilježit će blagdan svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, svečanom akademijom u Policijskoj akademiji (11,20 sati, Avenija Gojka Šuška 3, Policijska akademija).

ZAGREB - U prigodi obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila predsjednik Zoran Milanović uručit će odlikovanja - Spomenice domovinske zahvalnosti djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednika Milanovića (17 sati, Pantovčak 241).

BJELOVAR - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović položit će u 12,15 sati vijenac i zapaliti svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Spomen područje "Barutana 1991.“. U 12,30 sati predsjednik RH sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara povodom Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja (Spomen područje "Barutana 1991.“). Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednika Milanovića.

ZAGREB - Saborske zastupnice Dalija Orešković i Marijana Puljak održat će konferenciju za novinare i performans tijekom kojega će postaviti ploču Ureda predsjednika Republike Hrvatske na prostor "Kluba Dragana Kovačevića" u Zagrebu (12 sati, Slovenska 9).

RIJEKA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će u riječkom brodogradilištu 3. maj na svečanosti primopredaje gradnje 733-Algoma Interpid. Uz premijera Plenkovića, na prigodnoj svečanosti primopredaje bit će i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Gradnja 733 je samoiskrcavajući brod za rasuti teret, za koji je ugovor potpisan s kanadskom tvrtkom Algoma Central Corporation. Gradnju 733 bila je otkazana u listopadu 2018. godine, no početkom rujna prošle godine 3. maj je potpisao novi ugovor s kupcem o njegovu dovršetku, a nedugo nakon toga je Vlada riječkom brodogradilištu dala državno jamstvo za kredit za dovršetak toga broda (12,15 sati, 3. maj, Pulska ulica).

ZAGREB - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović potpisati će sporazum o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sporazum se odnosi na održavanje i rekonstrukciju deset mostova preko rijeke Save, dok se nekolicina odnosi i na mostove preko rijeke Une te rijeke Maljevac i Korane. Nakon potpisivanja sporazuma predviđene su izjave za medije (9 sati, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14). 

ZAGREB - Tvrtka socijalnog poduzetništva Sfera Visia iza koje stoji Udruga slijepih Zagreb otvara pogon proizvodnje tekućih sapuna, nakon što su tržištu već ponudili sapune s točkicama odnosno s Breilleovim pismom. I u novom će pogonu zapošljavati slijepe i slabovidne osobe (13 sati, pogon tvrtke Udruge slijepih Zagreb Sfera Visia, Heinzelova 66).

27. travanj 2024 03:51