Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Dana Grada Siska, HGK predstavlja Digitalnu komoru...

04. Lipanj 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 4. lipnja:

SISAK - U povodu Dana Grada Siska predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovat će na svečanoj sjednici sisačkoga Gradskog vijeća (18,30 sati, utvrda Stari grad, Obala Tome Bakača 58). 

ZAGREB - Koalicija stranaka za parlamentarne izbore koju čine Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad predstavit će se na konferenciji za novinare. Na konferenciji će govoriti Tomislav Tomašević (Možemo!/Zagreb je naš!), Sandra Benčić (Možemo!), Rada Borić (Nova ljevica), Katarina Peović (Radnička fronta) i Zorislav Antun Petrović (ORaH). Govornici/e će predstaviti liste i programske odrednice koalicije (11,30 sati, Trg sv. Marka). 

ZAGREB -Zastupnici HSLS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Vladimir Andrić i Darko Klasić održat će konferenciju za novinare na temu: "Sporne odluke i aktualnosti na predstojećoj sjednici Gradske skupštine", koja će se održati 9. lipnja (10 sati, Središnjica HSLS-a, Trg Nikole Šubića Zrinskog 17/1). 

ZAGREB - Članovi Kluba nezavisnih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek, Marijana Sumpor (Nezavisna lista Zagreb) i Tihomir Milovac održat će konferenciju za novinare u povodu skupštinske sjednice koja će se održati 9. lipnja. Govorit će o smanjenju naknada gradskim zastupnicima i smanjenju iznosa za financiranje političkih stranaka, prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Zagreba za 2020., prodaji udjela Grada Zagreba u APIS IT-u, donaciji ostavštine kipara Tomislava Ostoje te izboru ravnatelja Kazališta Komedija Tedija Lušetića (10 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5 (prizemlje), Vjenčana dvorana II).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) će na konferenciji za novinare predstaviti projekt Digitalna komora te portal digitalnakomora.hr. Digitalna komora je informacijsko-komunikacijska platforma HGK namijenjena poslovnim subjektima, javnoj upravi, znanstvenoj zajednici i građanima. Na portalu digitalnakomora.hr tako je potpuno besplatno dostupno osam e-usluga koje su razvijene kako bi doprinijele unaprjeđenju poslovanja Komore i njenih članica. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda iz regionalni razvoj (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Online konferencija HGK "Putničke agencije i koronavirus: jučer, danas, sutra?" održat će se preko Microsoft Teamsa u formi webinara. Neke od tema o kojima će se tim putem raspravljati su mjere za likvidnost putničkih agencija, produljenje mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, vaučeri za paket aranžmane i  za pojedinačne usluge, CRO kartica, posebni postupak oporezivanja putničkih agencija PDV-om, odnos s avio industrijom, problematika školskih i drugih posebnih oblika turizma koje pokrivaju putničke agencije, promocija hrvatskog turizma itd. (14,00 sati).

19. travanj 2024 11:30