Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Izmjene i dopune Zakona o obnovi...

14. Siječanj 2021.
Potres u Zagrebu, 29.12.2020foto Dražen Lapić
Najavljujemo navjažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 14. siječnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (12 sati, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Hrvatske bratske zajednice 4). Na dnevnom su redu izmjene i dopune Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. Uz informaciju o aktualnom stanju vezanom za potres, na dnevnom redu Vladine sjednice je i odluka o pokretanju postupka izrade Programa društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom, te odluka o nabavi i korištenju roba strateških robnih zaliha u svrhu provedbe mjera otklanjanja posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije. Ministri će dobiti i informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus, a na sjednici Vlade je i prijedlog Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

ZAGREB - Predsjedništvo SDP-a održat će online sjednicu s početkom u 17 sati. Izjave za medije predsjednika SDP-a Peđe Grbina predviđene su ispred središnjice stranke na Iblerovom trgu u 16,45 sati (Internet, i središnjica SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Konferencija za medije HSLS-a na temu dosadašnjih neprovedenih zahtjeva upućenih zagrebačkoj Gradskoj upravi u osiguranju sigurnih pravaca kretanja u centru Zagreba. O tome će govoriti  Saša Poljanec-Borić, potpredsjednica HSLS-a, Vladimir Andrić predsjednik Kluba zastupnika HSLS-a i Vladimira Ferdeljija u Gradskoj skupštini, Kristijan Jelić  gradski zastupnik i Alen Lochert vijećnik gradske četvrti Donji grad (10 sati, Kod paviljona na Zrinjevcu, Trg Nikole Šubića Zrinskog).

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u prosincu su nastavile trend pada na godišnjoj razini, pa su tako za 2,5 posto niže u odnosu na isti mjesec prethodne godine, dok su na mjesečnoj razini više za jedan posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Trend pada proizvođačkih cijena industrijskih proizvoda na godišnjoj razini prisutan je od ožujka 2020. godine. Tada je zabilježen pad od 2,7 posto u odnosu na ožujak 2019. godine, dok je najveći pad ukupnih proizvođačkih cijena statistika registrirala u svibnju, za 6,6 posto u odnosu na svibanj 2019. godine.

25. travanj 2024 08:09