Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Komemoracija za nevine civilne žrtve u Baćinu, predsjednik Milanović u Iloku...

21. Listopad 2020.
Zoran Milanovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 21. listopada:

BAĆIN / HRVATSKA DUBICA - Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovat će u 10 sati ispred Društvenog doma u Baćinu na komemoraciji za nevine civilne žrtve. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Po završetku komemoracije u 11 sati, predsjednik Vlade obići će u Baćinu Spomen sobu Domovinskog rata, te u 11,30 sati sudjelovati na svetoj misi u crkvi Presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici.

ILOK - Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Iloka u prigodi obilježavanja Dana Iloka. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednika RH (12 sati, Principovac 1 A).

JASTREBARSKO - Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjelovat će na terenskoj pokaznoj vježbi civilne zaštite "Jastrebarsko 2020", u Logističkom centru civilne zaštite u Jastrebarskom (12 sati, kompleks bivše vojarne "dr. Ante Starčević"). Tema vježbe je prezentacija i uvježbavanje rada s novonabavljenom opremom za spašavanje u slučaju pada zrakoplova te prezentacija operativnih sposobnosti prilikom spašavanja putnika iz srušenog zrakoplova. Cjelokupni program odvijat će se uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera i preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske (izjave za medije predviđene su u 13 sati).

ZAGREB - Politički tajnik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja dat će ispred Hrvatskog sabora izjave za medije o aktualnim događajima (11 sati, Trg sv. Marka).

ZAGREB - Hrvatska udruga menadžera sigurnosti organizira konferenciju "Mi i naši gadgeti u prometu“. Konferencija se već treću godinu organizira u okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu. Ove godine glavna tema kampanje su djeca i roditelji u prometu, te na koji način djeca oponašajući roditelje i sami uče i stječu dobre ili loše navike u prometu (10 sati, Hotel International, Miramarska 24).

RIJEKA - Radnička fronta održat će konferenciju za novinare ispred Radija Rijeke u povodu, kako kažu, teškog stanja javnog prijevoza u Rijeci, kao i problemima vozača u Autotroleju koji su se Radničkoj fronti javili s novim informacijama. O spomenutim problemima govorit će članice Radničke fronte Katarina Pavičić-Ivelja i Katarina Peović, saborska zastupnica (11 sati, Korzo 24).

ZAGREB - Zastupnik HNS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Stojak održat će konferenciju za novinare na temu: "Zagreb na pragu financijske katastrofe!" (10 sati, Stara gradska vijećnica, prizemlje, Vjenčana dvorana II., Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).  

DUBROVNIK - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković drugog dana radnog posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji sudjelovati će na radnom sastanku na temu prometne povezanosti te županije (9,30 sati, Hotel Valamar Dubrovnik President, Iva Dulčića 142).

24. travanj 2024 23:40