Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Konferencije o potresu, Zakonu o obnovi i cijepljenju...

18. Siječanj 2021.
Područje Sisačko-moslavačke županije nastradalo od potresa, Sisakfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 18. siječnja:

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a putem video linka (17 sati, Središnjica HDZ-a,Trg žrtava fašizma 4 - videolink)

ZAGREB - U ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica i Daniel Spajić održat će konferenciju za medije na temu "Cijepljenje protiv covida i stanje na Banovini nakon potresa" (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana I. Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru o temi "Zašto primjena zakona o obnovi Zagreba nije dobra i za Sisačko-moslavačku županiju" govorit će Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana 'Ivan Kukuljević', Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za medije dijela oporbe u povodu zahtjeva oporbenih klubova za uvrštenje dodatne točke dnevnog reda na sjednicu zagrebačke Gradske skupštine s traženjem za dostavu statičkog elaborata za sve vrtiće i škole oštećene u potresima u Zagrebu (12 sati, ispred Stare gradske vijećnice, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5). Na konferenciji će sudjelovati predsjednik Gradske organizacije SDP-a Gordan Maras i zastupnici SDP-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, potpredsjednik Skupštine Matej Mišić, zastupnica SDP-a Lara Kvesić te zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš i nezavisni Renato Petek.

ZAGREB - Konferencija za novinare HSLS-a koja će se održati na temu "Cjepivo nije problem nego rješenje. Cijepljenjem protiv bolesti COVID-19 pomažemo gospodarstvu, štitimo živote građana i zdravstveni sustav, vraćamo nadu građanima u povratak normalnog života, a suprotstavljamo se protiv populističkih neznanstvenih teorija“ (12.15 sati, ispred zgrade Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Kroz hrvatske zračne luke je u 2020. do kraja studenoga prošlo je tek nešto više od dva milijuna putnika, što je 81,3 posto manje nego u 11 mjeseci 2019., čemu je pridonio i studeni s izrazito manje putnika, dok je promet tereta i broj operacija zrakoplova u nešto manjem padu, pokazuju podaci DZS-a. Samo u studenom 2020. na svim zračnim lukama u Hrvatskoj bilo je 55 tisuća putnika, što je, po podacima DZS-a 84 posto manje nego u istom mjesecu 2019. i izravan utjecaj pandemije covida-19.

18. travanj 2024 21:16