Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Ministrica Divjak o rezultatima provjere diploma i svjedodžbi, Hrvatsko-albanski gospodarski forum...

13. Siječanj 2020.
Piše:
piše Lider/Hina
[email protected]
Najavljujemo najavažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 13. siječnja:

ZAGREB - Na brifingu namijenjenom za predstavnike medija ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak predstavit će rezultate procesa provjere vjerodostojnosti isprava (diploma i svjedodžbi) koji je pokrenut prije godinu dana. Na brifingu će također biti predstavljeni rezultati istraživanja koje je provedeno u školama vezano uz proces provjere lažnih diploma (10 sati, Donje Svetice 38).  Izjave za medije očekuju se oko 10,30 sati. 

SPLIT - Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovora o sufinanciranju projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin" (12 sati, prostorije Vodovoda i kanalizacije, Hercegovačka 8). Riječ je o projektu ukupno vrijednom 1,79 milijarda kuna, koji se s gotovo 69 posto, odnosno nešto više od 975 milijuna kuna, financira bespovratnim sredstvima EU.  Kako su najavili iz splitske  Gradske uprave, ugovore će potpisati ministar zaštite okoliša i energetike  Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta.

SPLIT - Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara dat će izjavu za medije u povodu trostrukog ubojstva koje se dogodilo u subotu u Splitu (10,15 sati, u maloj sali Gradske uprave).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković primit će predsjednika Europske banke za obnovu i razvoj Sumu Chakrabartija s izaslanstvom (10 sati, Banski dvori). Uz predsjednika Vlade Plenkovića, na sastanku će sudjelovati i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić. (Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti upisivanje u Zlatnu knjigu i početak sastanka o kojem će javnost biti izviješćena priopćenjem).

ZAGREB - Hrvatsko-albanski gospodarski forum okupit će predstavnike tvrtki iz Hrvatske i Albanije. Uz ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata i ministrice gospodarstva i financija Republike Albanije Anile Denaj, prisutnima će se obratiti i predsjednik HGK Luka Burilović te predsjednica Unija albanskih trgovinskih i industrijskih komora Ines Mucostepa. Izjave za medije predviđene su neposredno uoči početka poslovnog foruma. (u 11 sati, Vijećnica HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u prosincu prošle godine smanjene su u odnosu na studeni za 0,2 posto, dok su u odnosu na prosinac 2018. više za jedan posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

26. travanj 2024 02:19