Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Počinje proljetno zasjedanje Sabora, ministar Horvat s predstavnicima fakulteta o konceptu obnove...

19. Siječanj 2021.
foto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 19. siječnja:

ZAGREB - Nakon jednomjesečne stanke, aktualnim prijepodnevom Hrvatski sabor počinje redovno proljetno zasjedanje. Ždrijebom je odlučeno da će na 'aktualcu' prvi pitanje članovima Vlade postaviti nezavisni Vladimir Bilek, a posljednji, 41. Ivan Celjak (HDZ).  Poslijepodne će zastupnici poslušati i raspraviti izvješće premijera Andreja Plenkovića o sastancima Europskog vijeća održanima u prošloj godini (9,30 sati, u Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

PETRINJA - Japanska veleposlanica u Hrvatskoj Misako Kaji posjetit će potresom stradalu Petrinju i sastati se s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem. Izjave za medije predviđene su nakon sastanka u 11,30 sati (privremeni prostor Gradske uprave, Ul. braće Hanžek 19). 

ZAGREB - Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat sastat će se s predstavnicima nekoliko fakulteta i komora, a cilj je tog sastanka definirati djelotvoran koncept organizirane obnove na područjima pogođenim potresom. Na sastanku bit će predstavnici Arhitektonskog, Građevinskog, Prirodoslovno-matematičkog i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te predstavnici Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Hrvatske komore arhitekata i Hrvatske gospodarske komore. Sastanak će se održati u Ministarstvu (Ulica Republike Austrije 20, Velika dvorana), počet će u 16 sati, a izjava za medije ministra Horvata najavljena je za 17 sati.

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za listopad prošle godine iznosila je 7.761 kunu, što je nominalni porast za 2,5 posto u odnosu na listopad 2019. godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

19. travanj 2024 19:09