Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Počinje suđenje Zdravku Mamiću...

19. Listopad 2020.
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 19. listopada:

ČAKOVEC - Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetit će Međimursku županiju. Posjet će početi u Čakovcu gdje će u 10,30 sati obići Centar znanja Međimurske županije. Obići će i Međimursku palaču turizma (Ulica bana Josipa Jelačića 22/E), Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju - Metalska jezgra (Ulica bana Josipa Jelačića 22/D) i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (Ulica bana Josipa Jelačića 22/B). Predsjednik Milanović nazočit će i prezentaciji rada i projekata u Međimurskoj županiji (11,35 sati, Multimedijska dvorana, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Ulica bana Josipa Jelačića 22/B. Nakon toga će obići tvrtku "Centrometal" d.o.o. (12,25 sati, Glavna 12, Macinec), a posjetiti će i romsko naselje Parag u općini Nedelišće (13,10 sati).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Plenković primit će predsjednika Hrvatske biskupske konferencije (HBK) mons. Želimira Puljića, predsjednika Komisije HBK za odnose s državom i člana Stalnoga vijeća HBK mons. Dražena Kutlešu i generalnoga tajnika HBK vlč. Krunoslava Novaka (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Uz predsjednika Vlade, nazočni će biti i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministrica kulture i medija i predsjednica Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Nina Obuljen Koržinek, te ravnatelj Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šime Jerčić. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka o kojem će iz Vlade izvijestiti priopćenjem.

ZAGREB - Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) (17 sati, Kristalna dvorana Hotela Westin, Ulica Izidora Kršnjavog 1).

OSIJEK - Početak suđenja bivšem čelniku nogometnoga kluba (NK) "Dinamo" Zdravku Mamiću i još šestorici okrivljenika koje Uskok tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, izvlačenjem novca oštetili klub za oko 200 milijuna kuna. Zdravku Mamiću, koji se u bijegu pred hrvatskim pravosuđem sklonio u Bosnu i Hercegovinu, na osječkom Županijskom sudu sudit će se u odsutnosti. Uz Zdravka Mamića, optuženi su njegov sin Mario Mamić, brat Zoran Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan (10 sati, Županijski sud, Europska avenija 7).

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za srpanj ove godine iznosila je 7.717 kuna, što je nominalni porast za 2,9 posto u odnosu na srpanj prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

20. travanj 2024 03:10