Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Potpisivanje 10 ugovora iz poziva "Priprema IRI infrastrukturnih projekata", predstavljanje rezultata mjera potpore za očuvanje radnih mjesta

29. Lipanj 2020.
Marija Vučkovićfoto Ratko Mavar

Najavljujemo događaje za ponedjeljak, 29. lipnja.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izvijestit će o rezultatima mjere potpore za očuvanje radnih mjesta tijekom krize radi pandemije COVID-19 te najaviti mjere koje se odnose na skraćeno radno vrijeme, samozapošljavanje i pomoć mikropoduzetnicima u borbi protiv posljedica pandemije (9,30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković i njemačka ministrica poljoprivrede Julia Kloeckner rezimirat će posljednje Vijeće ministara EU za poljoprivredu i ribarstvo pod hrvatskim predsjedanjem te se osvrnuti na razdoblje hrvatskog predsjedanja i skoro njemačko preuzimanje predsjedanja Vijećem Europe zajedničkom izjavom (14,30 sati, predvorje na prvom katu Nacionalne sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4). Ujedno, ministri poljoprivrede i ribarstva EU na video konferenciji će raspravljati o nedavnoj komunikaciji Europske komisije o održivom ribolovu i stanju nekih zakonodavnih prijedloga u područjima politike poljoprivrede i ribarstva. Predsjedavajuća ministrica Vučković simbolično će zaključiti taj zadnji sastanak AGRIFISH vijeća pod hrvatskim predsjedanjem predajom čekića njemačkoj kolegici Kloeckner.

OPATIJA - Podrška izvozu i zapošljavanju - glavne su teme središnjeg godipnjeg okupljanja drvnog sektora Hrvatske i regije, 17. drvno-tehnološke konferencije. Ovogodišnja se konferencija održava u nezahvalnim vremenima stagnacije i pada uzrokovanih pandemijom Covida-19, stoga će teme poput realizacije aktualnih i budućih investicija, planova za postkrizni oporavak te obnovu prodajnih lanaca na svjetskom tržištu, kao i razmjena mišljenja drvoprerađivača, itekako koristiti cijelom sektoru u nastavku proizvodnje te zadržavanju radnih mjesta, ističu iz Hrvatskog drvnog klastera, koji je organizatori toga skupa  (10,00 sati, Amadria Park hoteli).

ZAGREB - Konferencija "Budućnost građevinskog sektora - obnova Zagreba: Hrvatski New Deal" u organizaciji Poslovnog dnevnika, na kojoj je najavljeno sudjelovanje brojnih stručnjaka, predstavnika poslovnog sektora, političara i predstavnika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja (10,00 sati, Hotel Hilton Garden Inn, Radnička cesta 21).

ZAGREB - Potpisivanje 10 ugovora iz poziva "Priprema IRI infrastrukturnih projekata". Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji će se dodijeliti je 42 milijuna i 800 tisuća kuna, a ugovore će uručiti ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Bespovratna sredstva omogućit će visokim učilištima dogradnju prostora za razvoj znanosti i financiranje projekata, nabavu vrhunske opreme za laboratorije s ciljem što boljih uvjeta za rad znanstvenika na visokim učilištima te, u konačnici, poticaj mladim istraživačima da nastave karijeru u Hrvatskoj (12,30 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školsku Preporod održat će konferenciju za medije na temu "Što je realizirano od devet HDZ-ovih predizbornih obećanja u području osnovnog i srednjeg školstva?". Uz predsjednika sindikata Preporod Željka Stipića, na konferenciji će govoriti Gordana Kovač Bluha iz Osnovne škole Rapska u Zagrebu te Željko Gazzari iz Škole za grafiku, dizajn i medijsku kulturu (10,30 sati, Šubićeva 42/2).

26. travanj 2024 01:42