Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Predsjednik RH na Liderovom Danu velikih planova, Sabor izvještava o državnom proračunu...

23. Rujan 2020.
Zoran Milanovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 23. rujna:

ZAGREB - Hrvatski sabor će u nastavku 3. sjednice razmotriti polugodišnji izvještaj o izvršenju državnoga proračuna koji pokazuje da je polugodišnji konsolidirani proračunski manjak iznosio 17,9 milijardi kuna ili 4,9 posto BDP-a. Budući mu je srijeda prvi plenarni dan u ovom tjednu, započet će ga zastupničkim govorima na slobodnu temu. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6) 

SISAK - Zastupnici u Hrvatskom saboru Željko Sačić i Hrvoje Zekanović ispred rafinerije Sisak održat će konferenciju za medije na temu "Potpora Hrvatskih suverenista radnicima rafinerije Sisak". (10 sati, Ante Kovačevića 1, glavni ulaz)

ZAGREB -  Konferencija Vrednovanje doktorskih studija u RH – pregled reakreditacije. Cilj je konferencije otvoriti raspravu o kvaliteti doktorskih studija u Hrvatskoj, prvenstveno kroz rezultate reakreditacije koju je Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) provela od 2016. do 2019. godine. Na primjerima dobre prakse te u panel-raspravi ključnih dionika iz sustava visokog obrazovanja i znanosti  sagledat će se postojeće stanje i perspektiva doktorskih studija u Republici Hrvatskoj. Konferenciju će otvoriti v. d. ravnatelja AZVO-a,  ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i predsjednica Akreditacijskog savjeta AZVO-a Sonja Vila. (10 sati, HUB386, Petračićeva 6)

ZAGREB - Konferencija "Dan velikih planova" u organizaciji poslovnog tjednika Lider. Sudjeluju predsjednik Republike Zoran Milanović, koji će govoriti o privlačenju investicija i poticanju izvoza, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić govorit će o ekonomskoj politici Vlade u 2021. godini, a guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić izlagat će o kreditnoj i monetarnoj politici i uvođenju eura. Globalni i regionalni trendovi tema su izlaganja EIB-ove glavne ekonomistice Debore Revoltelle (10:00 sati, Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15).

19. travanj 2024 03:53