Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Premijer uručuje ugovore važne za Zadar, Štromar u Prelogu...

25. Svibanj 2020.
Predrag Štromar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 25. svibnja:

ZADAR - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti uručenja ugovora važnih za grad Zadar (10.30 sati, Gradska uprava, Narodni trg 1). Plenković će uručiti ugovore "Izgradnja infrastrukture poduzetničke zone Crno - faza I", "Razvoj i implementacija inteligentnog prometnog sustava i rekonstrukcija prometnice s prioritizacijom vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru", "Obnova kompleksa bivše crkve i samostana sv. Nikole u Zadru" te ugovor za projekt "Sveučilišna znanstveno-nastavna infrastruktura za 21. stoljeće". Nakon toga obići će Tržnicu Zadar, Gradske bedeme i Tehničku školu, a u 17.30 sati i gradilište Pelješkog mosta u Komarni. 

PRELOG - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar boravit će u radnome posjetu Prelogu, gdje će se graditi novi POS stanovi. Sastanak s predstavnicima Grada Preloga i APN-a održat će se u Gradskoj vijećnici (10 sati, Glavna 35).

ZAGREB - Konferencija za novinare o održavanju ovogodišnjega Hoda za život (11.30 sati, Zrinjevac, kod Paviljona).

ZAGREB - Konferencija za novinare SDP-a Zagreb (11 sati, ispred Studentskoga doma Cvjetno naselje, Odranska ulica 8, kod glavnog ulaza). Tema konferencije je otvoreno pismo Gordana Marasa predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću vezano za vladinu Odluku o financiranju najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije te problem smještaja osoba koje su ostali bez svojih domova u potresu. Govorit će predsjednik GO SDP-a Zagreb Gordan Maras i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donji grad Petar Paradžik.

ZAGREB - U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj krajem ožujka  bilo je 181.959  zaposlenih, što je za 1,1 posto ili 2.009 osoba manje nego na kraju veljače, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

15. travanj 2024 00:38