Korona i biznis
25. svibanj 2020.

Danas u Hrvatskoj: Premijer uručuje ugovore važne za Zadar, Štromar u Prelogu...

Predrag Štromar   

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 25. svibnja:

ZADAR - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti uručenja ugovora važnih za grad Zadar (10.30 sati, Gradska uprava, Narodni trg 1). Plenković će uručiti ugovore "Izgradnja infrastrukture poduzetničke zone Crno - faza I", "Razvoj i implementacija inteligentnog prometnog sustava i rekonstrukcija prometnice s prioritizacijom vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru", "Obnova kompleksa bivše crkve i samostana sv. Nikole u Zadru" te ugovor za projekt "Sveučilišna znanstveno-nastavna infrastruktura za 21. stoljeće". Nakon toga obići će Tržnicu Zadar, Gradske bedeme i Tehničku školu, a u 17.30 sati i gradilište Pelješkog mosta u Komarni. 

PRELOG - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar boravit će u radnome posjetu Prelogu, gdje će se graditi novi POS stanovi. Sastanak s predstavnicima Grada Preloga i APN-a održat će se u Gradskoj vijećnici (10 sati, Glavna 35).

ZAGREB - Konferencija za novinare o održavanju ovogodišnjega Hoda za život (11.30 sati, Zrinjevac, kod Paviljona).

ZAGREB - Konferencija za novinare SDP-a Zagreb (11 sati, ispred Studentskoga doma Cvjetno naselje, Odranska ulica 8, kod glavnog ulaza). Tema konferencije je otvoreno pismo Gordana Marasa predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću vezano za vladinu Odluku o financiranju najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije te problem smještaja osoba koje su ostali bez svojih domova u potresu. Govorit će predsjednik GO SDP-a Zagreb Gordan Maras i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donji grad Petar Paradžik.

ZAGREB - U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj krajem ožujka  bilo je 181.959  zaposlenih, što je za 1,1 posto ili 2.009 osoba manje nego na kraju veljače, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).