Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Pupovac i Dumbović otvaraju humanitarni punkt SNV-a...

15. Siječanj 2021.
Područje Sisačko-moslavačke županije nastradalo od potresa, Petrinja. Donacijefoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvžnija događanja u Hrvatskoj za petak, 15. siječnja:

ZAGREB -  Konferencija za medije Stožera civilne zaštite RH (11 sati, glavna dvorana Kongresnog centra Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4. Zbog sigurnosnih mjera prilikom ulaska, na sjeverni/VIP ulaz u Kongresni centar potrebno je doći najkasnije do 10,30 sati). S obzirom da je broj nazočnih na konferenciji potrebno ograničiti na 25 osoba kako bi se odvijala u skladu s epidemiološkim mjerama, Hrvatska radiotelevizija i nadalje osigurava signal svima.

PETRINJA - Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović održat će konferenciju za novinare na kojoj će pustiti u rad humanitarni punkt SNV-a kako bi se sve SNV-ove aktivnosti pomoći na terenu efikasnije koordinirale u direktnoj komunikaciji s u potresu stradalim stanovništvom (14 sati, Vladka Mačeka bb). Na konferenciji će sudjelovati i paroh petrinjski Saša Umićević, a nakon nje planiran je posjet obitelji Vujnović u Dragotincima i obitelji Rehak u Petrinji.

ZAGREB - Konferencija za medije supredsjednice stranke Centar i saborske zastupnice Dalije Orešković o aktualnim izmjenama i dopunama Zakona o obnovi  zgrada oštećenih potresom u Zagrebu kojima Vlada želi proširiti primjenu na Sisačko-moslavačku i Karlovačku županiju (9,30 sati, Ćirilmetodska ulica 10, raskrižje  Ćirilmetodske i Trga sv. Marka). 

ZAGREB - Konferencija za novinare dijela zagrebačke oporbe ispred hostela Arena vezano uz administrativne probleme Zagrepčana u prikupljanju dokumentacije za obnovu od potresa (11 sati, Remetinečki gaj 28). Bit će riječi i o problemu velikog broja (ne)potrebne dokumentacije koju moraju predati uz zahtjev, što im uvelike otežava početak procesa obnove. Na konferenciji za novinare sudjelovat će predsjednik Gradske organizacije SDP-a Gordan Maras, zastupnik SDP-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Matej Mišić, zastupnica GLAS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Anka Mrak Taritaš i nezavisni zastupnik Renato Petek. Oporbenjaci će u 10,30 sati obići stradale u zagrebačkom potresu koji su smješteni u hostelu Arena. 

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru u povodu obljetnice Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.  (11 sati,  Hrvatski sabor, dvorana 'Ivan Kukuljević', Trg sv. Marka 6). O  "Danu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske"  govorit će saborski zastupnici DP-a Stjepo Bartulica i Stipo Mlinarić.

ZAGREB - Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (12 sati, Ulica kneza Mislava 11/3). Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijet će, među inim, odluke vezane uz člana Uprave trgovačkog društva Hrvatska elektroprivreda Marka Ćosića, saborske zastupnike Marka Pavića i Josipa Đakića te bivše saborske zastupnike Gorana Marića i Tomislava Tolušića, guvernera HNB-a Borisa Vujčića te zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

ZAGREB - Konferencija za novinare Radničke fronte (RF) ispred Gradske skupštine biti će riječi o rasprodaji radničkih i dječjih odmarališta u posjedu Zagrebačkog holdinga (11 sati, Ćirilometodska 5). Na konferenciji će govoriti saborska zastupnica RF-a Katarina Peović i gradski zastupnik RF-a David Bilić.

STON - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će na svečanosti potpisivanja ugovora i sporazuma za obnovu i modernizaciju luka na području Dubrovačko-neretvanske županije (9,30 sati, Tvrđava Kaštio). Ministar će također održati sastanak s predstavnicima izvođača i nadzora na projektu izgradnje Pelješkog mosta (10,15 sati, Tvrđava Kaštio), te će nakon sastanka (11,15 sati) biti organiziran odlazak na gradilište pristupnih cesta kod tunela Debeli brijeg na Pelješcu (dolazak u 12 sati). Izjave za medije će biti organizirane samo na gradilištu pristupnih cesta (12,20 sati).

20. travanj 2024 03:39