Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o amandmanima na proračun, početak besplatnih testiranja u Zagrebu...

23. Studeni 2020.
Uzimanje uzoraka za testiranje na COVID-19 u Zagrebufoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 23. studenog:

ZAGREB - Hrvatski sabor počet će radni tjedan izjašnjavanjem o 300-tinjak amandmana što su ih na predloženi Državni proračun i proračune izvanproračunskih korisnika podnijeli mahom oporbeni zastupnici i klubovi. Sabor će zasjedati do petka, donijeti Državni proračun za 2021., raspraviti izmjene Ovršnog zakona te prijedlog oporbe da se ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću iskaže nepovjerenje.

ZAGREB - Početak besplatnih testiranja građana brzim antigenskim testovima na SARS-CoV-2 na 12 lokacija u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo i u suradnji s gradskim Domovima zdravlja. Početku testiranja u ambulanti Doma zdravlja Zagreb-Centar u Sigetu, nazočit će gradonačelnik Zagreba Milan Bandić (9 sati, Avenija Većeslava Holjevca 22).

ZAGREB - Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a putem video linka (18 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Konferencija za medije političkih platformi Zagreb je NAŠ! i Možemo! na kojoj će Tomislav Tomašević i Sandra Benčić govoriti o kaznenoj prijavi koju će podnijeti zbog zlouporabe položaja i ovlasti te nezakonitog pogodovanja vezanih uz Žičaru Sljeme (10 sati, ispred zgrade Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Gajeva 30a).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) biti će riječi o predstojećoj blagdanskoj potrošnji te će se uputiti potrošačima da kupuju domaće proizvode. HPK će također dati podršku projektu Plavi ceker koji je pokrenuo Grad Zagreb te pozvati poljoprivrednike se uključe i prijave na javni poziv koji je otvoren do 15. prosinca (10:00 sati, HPK, Ulica grada Vukovara 78).

24. travanj 2024 18:15