Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o isključivom gospodarskom pojasu, otvaranje radova na tunelu Učka...

17. Prosinac 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 17. prosinca:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg svetog Marka 2). Zastupnici će raspravljati o Izvješću o provedenim konzultacijama glede namjere proglašenja isključivog gospodarskog pojasa RH u Jadranskom moru i o prijedlogu proglašenja, kojim bi se odredio prostor i privremena granica do konačnog utvrđenja. Vlada RH je 14. prosinca  utvrdila Prijedlog odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa Republike Hrvatske u Jadranskom moru. Vladin Prijedlog upućen je Hrvatskom saboru na prvo čitanje, zajedno s Izvješćem o konzultacijama, kako bi se odluka o proglašenju donijela u Hrvatskom saboru nakon trilateralnog sastanka ministara vanjskih poslova Hrvatske, Italije i Slovenije u siječnju 2021.

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (9 sati, NSK, Hrvatske bratske zajednice 4). Na dnevnom je redu prijedlog zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, a članovi Vlade dobit će i informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus. Na sjednici Vlade je i Prijedlog zaključka o podržavanju donošenja Mjera aktivne politike zapošljavanja za 2021. iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Prijedlog odluke o odobrenju državne potpore za sanaciju društva HŽ Cargo d.o.o.

UČKA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom obilježavanju početka radova izgradnje druge cijevi tunela Učka (14 sati, na istarskoj strani tunela Učka). Po završetku svečanosti početka radova previđene su izjave za medije. U pratnji premijera Plenkovića bit će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

ZAGREB - Predsjedništvo SDP-a održat će online sjednicu nakon koje će predsjednik SDP-a Peđa Grbin zainteresiranim medijima biti dostupan za izjave ispred središnjice stranke (17 sati, SDP, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Svečanom online sjednicom Fakultetskog vijeća, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu proslavit će svoju 103. obljetnicu. Video snimkom nazočnima će se obratiti ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, predsjednik HAZU-a Velimir Neidhardt i rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras (12 sati, YouTube kanal Medicinskog fakulteta na linku https://youtu.be/DHQ5otcrgRY). Dodijeljeno će biti više nagrada, uz koje i nagrada za posebno postignuće u medicinskoj struci i znanosti i to - za izuzetan stručni doprinos u suzbijanju širenja pandemije bolesti covid-19 Jedinici za znanstvena istraživanja Klinike za infektivne bolesti Medicinskog fakulteta "Dr. Fran Mihaljević", voditeljice Alemke Markotić, dok će posebna nagrada za značajan doprinos funkcioniranju Medicinskog fakulteta biti dodijeljena, između ostalih, i ravnatelju HZJZ-a Krunoslavu Capaku.

ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) organizira godišnji brifing koji će se održati putem internetskog sustava Cisco Webex Events. Nakon završetka brifinga, u 13 sati, guverner HNB-a Boris Vujčić će dati kratku izjavu za medije ispred glavne zgrade HNB-a.

02. svibanj 2024 17:37