Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o proračunu, štrajk u školama, Dani elektroničkih medija u Zadru...

06. Studeni 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 6. studenog:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6). Sjednica se nastavlja slobodnim izjašnjavanjima klubova zastupnika o aktualnim temama, nakon čega slijedi rasprava o rebalansu ovogodišnjeg Državnog proračuna. Rebalansom se ukupni prihodi povećavaju za 1,6 milijardi kuna, odnosno za 1,2 posto, na 137,7 milijardi kuna, dok se ukupni rashodi smanjuju za 1,3 milijarde kuna, odnosno sa 140,3 milijarde kuna na 139 milijardi kuna.

ZAGREB - Devetnaestog dana štrajka zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, štrajkat će se u cijeloj Hrvatskoj, a učitelji i nastavnici održat će i prosvjed na zagrebačkom Markovu trgu po nazivom "6.11. za 6,11 posto" (10 sati, Trg sv. Marka).

ZADAR - U Zadru će započeti 12. Dani elektroničkih medija, na kojima će predstavnici medija, nakladnika, regulatornih agencija i Vlade raspravljati o aktualnim temama iz tog područja, Zakonu o elektroničkim medijima, potrebama medija i tržišta rada itd. Na početku skupa govorit će, među ostalima, predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek (10 sati, Sveučilište u Zadru, Ulica Mihovila Pavlinovića).

ŠIBENIK - "Na granici mogućeg", tema je 21. CARNET-ove konferencije koja će biti otvorena u Šibeniku, a okupljenim nastavnicima, učiteljima, ravnateljima, obrazovnim i drugim stručnjacima obratiti će se ministrica znanosti i obrazovanja  Blaženka Divjak i ministar uprave Ivan Malenica. Na konferenciji će biti govora o iskustvenom, problemskom i aktivnom učenju, uključivosti i pristupačnosti te uklanjanju barijera u učenju, radu s nadarenim učenicima i digitalnom nasilju (16,30 sati, Amadria park, hotel Ivan).

ZAGREB - Hrvatska komora socijalnih radnika i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organiziraju okrugli stol "Socijalni radnici na naslovnici - dijalog s medijima" na kojem će se govoriti o utjecaju medijske slike na korisnike socijalne skrbi i potpore socijalnim radnicima, etičnom izvještavanju u medijima, pravu novinara da izvještavaju o temama od javnog interesa, koristima i šteti kao posljedicama medijskog izvještavanja itd. Na skupu će, među ostalima, sudjelovati predsjednica Povjerenstva za odnose s javnošću Nela Pamuković, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić i pučka pravobraniteljica Lora Vidović (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

OPATIJA - Ovogodišnje, 27. savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista "Ekonomska politika Hrvatske" održava se od 6. do 8. studenoga u Opatiji, a prvi dan skupa će potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić predstaviti ekonomsku i fiskalnu politiku Hrvatske u 2020. godini. Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović će govoriti o ključnim izazovima i preduvjetima ekonomskog razvoja Hrvatske, a guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić o monetarnoj politici u uvjetima globalnog usporavanja i jačanja negativnih rizika (10 sati, Grand Hotel Adriatic, Ulica maršala Tita 200). 

25. travanj 2024 18:27