Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednica Sabora, SDP o Zakonu o referendumu, Bandićeva presica uoči sjednice Gradske skupštine...

06. Svibanj 2020.
Hrvatski sabor
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 6. svibnja:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će ovoga tjedna raspravljati o sedam točaka, među njima i o Vladinu prijedlogu da za glavnu državnu odvjetnicu imenuje Zlatu Hrvoj-Šipek. O tome će raspravljati u četvrtak, a u srijedu će raspraviti Vladin prijedlog da dopuni Zakon o obveznim mirovinskim fondovima (OMF) i tako osigura pravovremeno postupanje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) zbog posebnih okolnosti izazvanih pandemijom Covida-19. Razmotrit će i Vladin prijedlog da se dopuni Zakon o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, odnosno obustavi plaćanja spomeničke rente dok traje epidemija koronavirusa.

ZAGREB - Sjednica Odbora za pravosuđe Hrvatskoga sabora na temu: "Prijedlog odluke o imenovanju Zlate Hrvoj-Šipek Glavnom državnom odvjetnicom Republike Hrvatske" (11 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dv. J. Šokčevića). 

ZAGREB - Klub zastupnika SDP-a saziva konferenciju za medije na temu: "Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave". Na konferenciji će govoriti zastupnik u Hrvatskome saboru Gordan Maras (11 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dv. I. Kukuljevića).

ZAGREB - Konferencija za medije Kluba zastupnika IDS-a, PGS-a i Ri-a na temu: "IDS-ov zakonski prijedlog o kažnjavanju ustaških, fašističkih i nacističkih simbola". Na konferenciji će govoriti zastupnici IDS-a Tulio Demetlika i Emil Daus (12 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dv. I. Kukuljevića). 

ZAGREB - Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, održat će konferenciju za novinare uoči sjednice Gradske skupštine (12,30 sati, Zagrebački velesajam, dvorana Zimski vrt, Avenija Dubrovnik 15). 

BRUXELLES - Europska komisija objavit će proljetne ekonomske prognoze za europsko gospodarstvo i države članice Europske unije, među njima i za Hrvatsku (11 sati).

27. travanj 2024 05:56