Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednice Vlade, Sabora i zagrebačke Skupštine, otvorenje Međunarodnog središta za obuku specijalnih zračnih snaga...

11. Prosinac 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 11. prosinca:

ZAGREB - Nastavak 15. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će raspraviti Konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sudovima za mladež kojim se planira uvesti nova postupovna jamstva za maloljetnike koji su osumnjičenici ili optuženici u kaznenim postupcima čime se ojačava njihov procesni položaj i sudjelovanje u postupku. Predloženim izmjenama i dopunama osigurat će se transponiranje odredbi Direktive EU i usklađivanje nacionalnog zakonodavstva, navodi se u obrazloženju zakonskog prijedloga. 

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (16 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZEMUNIK - Otvorenje Međunarodnog središta za obuku specijalnih zračnih snaga održat će se u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić“ 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u Zemuniku. Na svečanosti će sudjelovati, uz ostale, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, bugarski potpredsjednik Vlade i ministar obrane Krasimir Karakačanov, slovenski potpredsjednik Vlade i ministar obrane Karl Erjavec, mađarski  ministar obrane Tibor Benko, pomoćnik Glavnog tajnika NATO Saveza Camille Grand, zapovjednik NATO Zapovjedništva specijalnih operacija general Eric P. Wendt i brojni drugi  uzvanici. (Novinari trebaju doći u vojarnu najkasnije do 9,30 sati).

IVANEC - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetit će škole u Ivancu gdje će objaviti Odluku o dodjeli sredstava osnovnim i srednjim školama za nabavu nastavnih sredstava i opreme potrebnih za provedbu kurikuluma. Posjet Ivancu počinje obilaskom Srednje škole Ivanec i nakon toga ministrica Divjak održat će sastanak s djelatnicima (10 sati, Ulica Eugena Kumičića 7).

ZAGREB - Nastavak sjednice zagrebačke Gradske skupštine (9 sati, Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - Hrvatski Caritas najavit će na konferenciji za novinare središnji tradicionalni promotivno-humanitarni događaj nacionalnog programa "Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu!“ uz humanitarnu prodaju božićnih drvaca, u suradnji s Hrvatskim šumama i Gradom Zagrebom. Izvijestit će i o dosad poduzetim aktivnostima u nacionalnim programima Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti“ i "Nedjelja Caritasa“. Uz predsjednika Hrvatskog Caritasa mons. Josipa Mrzljaka i ravnatelja Hrvatskog Caritasa mons. Fabijana Svalinu, sudjelovat će i predstavnici ostalih dionika akcije (11 sati, u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije, Ksaverska cesta 12a).

ZAGREB - Završna manifestacija projekta "Hrvatska pamet Hrvatskoj 2019.“, društveno odgovoran projekt Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista koji nagrađuje izvrsnost hrvatskih studenata. Program  će se  otvoriti pozdravnim govorima Vladimira Niševića, glavnog urednika Poslovnog dnevnika, Damira Borasa, rektora  Sveučilišta u Zagrebu, Ivice Bošnjaka, državnog tajnika u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike i Branke Ramljak, državne tajnice u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Studenti – finalisti će prezentirati svoje projekte pred stručnim žirijem koji će na kraju odabrati pobjednike (12 sati, Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1)

ZAGREB - U povodu osnivanja nezavisne antikorupcijske organizacije, Antikorupcijski pokret, troje članova s liste Mislava Kolakušića za izbore za EU parlament, Katarina Jukić, Marjana Botić i Milan Puharić održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o razlozima osnivanja tog pokreta (12 sati, Mala dvorana Novinarskog doma, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Radnička fronta održat će konferenciju za novinare na temu "Malverzacije u Krašu – radnici vape za pomoć!" o privatizaciji koja se, kako tvrde iz Radničke fronte, 'odigrala na štetu samih radnika, a u korist braće Pivac'. O tome će govoriti Katarina Peović, predsjednička kandidatkinja Radničke fronte i Socijalističke radničke partije  (10,30 sati, Ravnice 48, ispred poslovne zgrade tvrtke Kraš, prehrambene industrije d.d.).

ZAGREB - Skupština Hrvatske gospodarske komore (HGK) treba odlučivati o prijedlozima programa rada i financijskog plana Komore za 2020. godinu. Skupštini će biti predstavljen i projekt "Digitalne komore", a treba odlučiti i o prijedlogu izmjena i dopuna plana gospodarenja nekretninama HGK (12 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZADAR - Konferencija za novinare Zračne luke Zadar i najvećega europskog zračnog prijevoznika Ryanaira. O planovima Zračne luke Zadar i Ryanaira za sezonu letenja 2020. godine govorit će direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić i Ryanairov CEO Eddie Wilson te Andreas Gruber CEO Laudamotiona, tvrtke kćeri Ryanaira (14,15 sati, Muzej antičkoga stakla, Poljana Zemaljskog odbora 1).

PREDSJEDNIČKI IZBORI: 

RIJEKA - U sklopu posjeta Primorsko-goranskoj županiji kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održat će u Rijeci svoj središnji skup za tu županiju (18 sati, Hrvatski kulturni dom Sušak, Strossmayerova 1).

DONJI LAPAC - Predsjednički kandidat Zoran Milanović boravit će u Donjem Lapcu, a dolazak je predviđen u 11 sati (Stojana Matića 10).

19. travanj 2024 02:43