Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sve je u znaku obilježavanja 25 godina od Oluje...

03. Kolovoz 2020.
Najavljujemo najvžnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 3. kolovoza:

SPLIT/KNIN - Svečanost povodom preimenovanja vojnog poligona "Crvena zemlja" u vojni poligon "Josip Markić" kojoj će nazočiti ministar obrane Mario Banožić. Svečanost počinje misom zadušnicom za Josipa Markića u Župi Svetog Mateja Apostola Evanđelista u Splitu-Ravne Njive (u 8 sati). Nakon toga, slijedi polaganje vijenaca i paljenje svijeća na posljednjem počivalištu Josipa Markića na groblju Lovrinac u Splitu (s početkom u 9 sati). Svečanost se nastavlja preimenovanjem vojnog poligona "Crvena zemlja" u "Josip Markić" kod Knina (u 11 sati). Izjave za medije predviđene su po završetku događaja. Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje navedenog događaja da dođu u ponedjeljak, 3. kolovoza 2020. godine najkasnije do 10 sati na Autobusni kolodvor u Kninu, odakle će biti prevezeni do poligona. (11 sati, Knin)

KNIN - Ministar obrane Mario Banožić uručit će ključeve stanova trojici pripadnika Hrvatske vojske. Zainteresirani mediji trebaju doći u Masliničku ulicu broj 11 u Kninu do 13,45 sati. Izjave za medije predviđene su po završetku događaja. (14 sati, Maslinička ulica 11)

ZAGREB - Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, u sklopu službenog programa obilježavanja, dodijelit će se nagrade učenicima za najbolju kratku priču o Domovinskom ratu. (15 sati, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, prizemlje, lijevi ulaz)

DVOR NA UNI - Srpsko narodno vijeće obilježit će stradanje Srba tijekom i nakon vojno-redarstvene operacije Oluja u Dvoru na Uni. U 10 sati o. Jugoslav će održati vjerski obred spomena za žrtve, a potom će se na školskom igralištu, u neposrednoj blizini škole, u kojoj je također počinjen zločin, pročitati Izjava sjećanja uz govore i kratki umjetnički program. (10 sati, Dvor na Uni)

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u lipnju ove godine manji je za 0,5 posto u odnosu na svibanj, dok je u odnosu na svibanj prošle godine smanjen za 3,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji duhanskih proizvod, za 19,4 posto, u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 6,7 te u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za tri posto.

20. travanj 2024 00:13