Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Svečano potpisivanje ugovora, Sabor o AZTN-u, Divjak u Sisku

14. Veljača 2020.

RIJEKA - Svečano potpisivanje Ugovora za izvođenje radova u okviru projekta "Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka - Terminal za rasute terete Bakar", zajednički projekt Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka. Ukupna vrijednost projekta je 6 milijuna eura, a 85 posto sufinancira se iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF). Ugovor će potpisati predstavnici Luke Rijeke i zajednice ponuditelja u kojoj su GP Krk, Colas Rail Hrvatska i Colas Rail S.A.S, a kako je najavljeno, potpisivanju će nazočiti i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković (10 sati, Lučka uprava Rijeka, Riva 1).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6). Zastupnici će raspravljati o godišnjem izvješću o radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) za 2018., a uobičajenog glasovanja petkom neće biti.

ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti obilježavanja druge faze projekta 'Poticanje  obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja - Gdje su ruke ima i struke' (14 sati, Tehnička škola Čakovec, Športska 5). Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelit će, naime, prve Ugovore o stipendiranju i naukovanju učenicima i obrtnicima s područja Međimurske županije, temeljem provedenih natječaja "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanja“ i "Naukovanje u obrtničkim zanimanjima“. Bit će dodijeljeno i pet ugovora školama temeljem programa "Regionalni centri u strukovnom obrazovanju“. Događaju će nazočiti i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović.

SISAK - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetit će Strukovnu školu u Sisku u sklopu svoj turneje "Razgovori o promjenama". Divjak će predstaviti prvih dvanaest odluka za regionalne centre kompetentnosti u vrijednosti od gotovo 343 milijuna kuna, za koje je iz dvaju europskih fondova (ESF i ERDF) osigurano 1,3 milijardi kuna. Regionalni centri kompetentnosti za učenike znače više prakse, učenje na radnome mjestu i prilike za povezivanje s poslodavcima, a škole će nabaviti novu, modernu opremu, izgraditi smještajne kapacitete i osigurati mnogobrojne edukacije (9,30 sati, Lađarska 1, izjave za medije oko 10,10 sati).

ZAGREB -  Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučivat će na sjednici, među ostalim, o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetima državne tajnice u u Ministarstvu uprave Josipe Rimac, zastupnika u Hrvatskom saboru Gorana Aleksića te ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Luciana Vukelića (10 sati,  Ulica kneza Mutimira 5/I).

ZAGREB - Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek održat će konferenciju za novinare o temi: "Analiza višegodišnjeg poslovanja Zaštitarske tvrtke Bilić-Erić, koju vodi suprug pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu Grada Zagreba Mirke Jozić i Grada Zagreba te Zagrebačkog holdinga. Je li riječ o nepotizmu?" (10 sati, Starogradska vijećnica, Ulica  Ćirila i Metoda 5, Vjenčana dvorana).

ZAGREB - Udruga za zaštitu okoliša Resnik i Branka Genzić-Horvat izvijestit će na konferenciji za novinare o svojim aktivnostima i aktualnoj situaciji s otpadom (12 sati, Europski dom, Jurišićeva 1).

20. travanj 2024 19:56