Hrvatska
StoryEditor

Državni tajnik Tugomir Majdak dao potporu hrvatskim proizvođačima na Zelenom tjednu u Berlinu

21. Siječanj 2020.
Zeleni tjedan u Berlinu
Državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak na Zelenom tjednu u Berlinu bio je velika potpora hrvatskim proizvođačima koji nastupaju na sajmu. Došle su i mnogobrojne delegacije, a bila je i ministrica poljoprivrede Savezne republike Njemačke Julija Klockner.

Veleposlanstvo RH u Berlinu organiziralo je Prijem za EU Veleposlanike, a gošća je bila ministrica poljoprivrede Savezne Republike Njemačke Julija Klockner. Tugomi Majdak je pozdravio u  ime  Ministarstva poljoprivrede  saveznu ministricu, veleposlanike te naše izlagače i goste na najvećem svjetskom sajmu poljoprivrede i hrane.

- Hrvatska po prvi put u svojoj povijesti ima priliku povijesti predsjedati Vijećem Europske unije i koliko nam je to velika čast, toliko je i izazov. Danas imate priliku obići našu halu, upoznati se s hrvatskim proizvođačima, specifičnostima koje obilježavaju hrvatsku poljoprivredu, ali i kušati neke od hrvatskih autohtonih i zaštićenih proizvoda na EU razini poput istarskog i dalmatinskog pršuta, paškog sira, slavonskog kulena i naših vrhunskih vina - rekao je Majdak.

Ministarstvo je omogućilo mnoge aktivnosti kao što su darivanje posjetitelja sajma hrvatskim proizvodima, raznim promidžbenim aktivnostima i dovođenjem delegacija na hrvatske štandove.

20. travanj 2024 01:57