Hrvatska
StoryEditor

Povratak u kripto - eBay razmatra plaćanja kriptovalutama i NFT aukcije

04. Svibanj 2021.
dldld slslsls
piše: Domagoj Mataić

Treća najveća e-trgovina na svijetu, eBay, razmatra opciju i mogućnost prihvaćanja kriptovaluta kao oblika plaćanja u budućnosti, izjavio je za CNBC izvršni direktor Jamie Iannone.

Ovaj potez mogao bi biti povratak u kripto otkako je eBay napustio Facebookov projekt Libra  stablecoin 2019. Iannone je naveo kriptovalute kao jedan oblik novih platnih opcija koje eBay razmatra, no nije dao konkretne pojedinosti. Kazao je i kako eBay razmatra kako ući u igru nezamjenjivih tokena (NFT).

Inače, eBay je dugo sankcionirao prodaju bitcoina na platformi, a prethodno je odustao od transakcija provedenih u kriptovalutama. Slično tome, mnogi vlasnici NFT-a pokušavaju prodati svoje digitalne kolekcionarske predmete putem eBay-a, iako se prijenos odvija izvan platforme.

- Trenutno razmatramo brojne načine za inovacije u ovom prostoru i uzbuđeni smo zbog mogućnosti i načina na koji kolekcionarski objekti na blockchainu donose povjerenje i autentičnost, ključne komponente tržišta, u digitalni prostor - izjavila je glasnogovornica eBay-a.

Međutim, razmatranje kriptovaluta nije jednako podržavanju. Bivši izvršni direktor eBay-a John Donahue 2014. je izjavio kako je tvrtka "aktivno razmatrala" integraciju bitcoina s tadašnjom podružnicom PayPal-om.

To obećanje na kraju se nije ispunilo. U međuvremenu, PayPal, sada samostalna tvrtka, priprema se za podršku plaćanja trgovaca u bitcoinu. - Nemamo definitivne planove, ali to je nešto na što pazimo - rekla je glasnogovornica o plaćanju kriptovalutama.

Prihvaćanjem kriptovaluta kao opcije plaćanja, eBay bi stvorio prednost nad Amazonom i Alibabom i postao prva velika online trgovinska platformom koja prihvaća kripto.

 

25. travanj 2024 07:40