Hrvatska
StoryEditor

Ericsson Nikola Tesla - Prihodi od prodaje u prošloj godini porasli 14,2 posto

29. Veljača 2020.
foto Ratko Mavar
Najveći rast ostvaren je na domaćem tržištu (33,4 posto). Na unutarnjem Ericssonovu tržištu rast je iznosio 7,5 posto, a prihod s tog tržišta prvi je put premašio milijardu kuna

Prošlu je poslovnu godinu kompanija Ericsson Nikola Tesla završila s oko 1,8 milijardi kuna prihoda od prodaje, što je u odnosu na godinu prije rast od 14,2 posto.

Rast prihoda od prodaje ostvaren je na svim tržištima, a najviše na domaćem, gdje su povećani 33,4 posto te su iznosili 497 milijuna kuna. Na unutarnjem Ericssonovu tržištu rast je iznosio 7,5 posto, a prihod s tog tržišta prvi je put premašio milijardu kuna. Na ostalim izvoznim tržištima prihodi od prodaje povećani su 10,8 posto.

– Jedan od glavnih trendova koji su obilježili 2019. uvođenje je 5G mreže, što su započeli vodeći europski i svjetski operatori, čime je otvoreno novo poglavlje ICT industrije. U području 5G tehnologije Ericsson je svjetski lider, a Ericsson Nikola Tesla, grupa s više od 1400 razvojno-istraživačkih stručnjaka (od ukupno 3224 zaposlenika), dio je te globalne priče te svojim aktivnostima na razvoju 5G tehnologije podržava Ericsson u globalnom razvoju najnaprednijih rješenja i usluga – rekla je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Od poslova na izvoznim tržištima Kovačević je istaknula nastavak dobre suradnje s operatorima u BiH, Crnoj Gori, Kosovu i Bjelorusiji na modernizaciji, proširenju i održavanju telekomunikacijskih mreža. U Armeniji je ugovoren nastavak održavanja sustava zdravstva, a na projektu informatizacije zdravstvenog sustava u Kazahstanu, nakon završene faze usluga upravljanja, kompanija je počela održavati sustav.

25. travanj 2024 04:37